חזרה למגזין אוכל

תבחרו מרק

עם עוף, ירקות או קטניות. אדום, ירוק או צבעוני - אין כמו מרק חם, עשיר ומזין בימים קרים. ויש גם מתכון
עדי כץ 12/12/13
תבחרו מרק

צילומים: Shutterstock  

 

את המרק המציאו כנראה בחורף. הוא פשוט כל כך מתבקש בעונה הזו. מהביל, מחמם, מנחם ומשביע, הוא עוזר להעביר את הימים האלה בצורה מושלמת. המרק הוא גם מאכל זול יחסית לנפח שהוא ממלא בקיבה, כי רובו מים, ולאורך הדורות נחשב למאכל עניים.

 

מרקים נאכלו כבר בימי קדם, לפני המצאת הסיר, ובושלו בתוך בורות שלתוכם הוכנסו אבנים לוהטות, או בתוך קיבות בעלי חיים. עמים שונים פיתחו מרקים שונים. האיטלקים את המינסטרונה, הצרפתים את מרק הבצל והבויאבז (מרק דגים), הרוסים את הבורשט, התימנים את מרק הרגל והאמהות הפולניות את מרק העוף, אבל אצל כולם הוא מייצג בית וחום של משפחה.


במזרח הרחוק אוכלים מרק בכל שעות היום, כדי להיטיב עם העיכול ולקבל אנרגיה ומוסיפים לו דגנים וקטניות כמו אורז, אטריות שעועית, סויה ועוד. במערב הוא נחשב כמתאבן לפתיחת הארוחה, אבל יכול גם לשמש כארוחה שלמה. הוא יכול להיות מרק צח עם אטריות, קניידלך, כיסונים, קרוטונים או שקדי מרק (המצאה ישראלית משנות החמישים, בהשראת ה"מנדלך" הגרמנים).

 


מרק "שאר ירקות" ביתי

 

המרכיבים:
בצל גדול קצוץ
פלפל אדום קצוץ
גזרים חתוכים לפרוסות
שאר הירקות שיש בבית (בטטה, דלעת, קולורבי, לפת, קישואים), חתוכים לקוביות
כמה שיני שום חתוכות
אפשר ג'ינג'ר מגורד
ירקות עליים ירוקים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה) קצוצים או שלמים
תבלינים לפי הטעם
2 ליטר מים

 

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר גדול עם שמן זית או שמן קוקוס את הבצל והפלפל האדום הקצוצים עד השחמה, ביחד עם פלפל שחור גרוס ומלח, כורכום או חוואיג' למרק. אחר כך מוסיפים את שיני השום לזמן שלא עולה על דקה, כדי שלא יתפחמו. אפשר להוסיף גם שתי עגבניות מרוסקות.
מוסיפים לסיר את המים ואת הירקות החתוכים, למעט הקישואים שכדאי לשלב לקראת הסוף כדי לשמור על טעם ופריכות. אפשר להוסיף תבלון נוסף או אבקת מרק אורגנית כלשהי (מרק בצל יתאים) וצרור ירוקים שלמים או קצוצים.
נותנים למרק לרתוח וטועמים כדי לתקן את הטעם.

 

עוד על אוכל ומתכונים:

קטנה, מתוקה ומנצחת

אם אין באגט, תאכלו קרואסון

טראפלס שוקולד משובחים

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  1  אהבו 

11/01/14
אין כמו מרקים עם ירקות בשילוב קטניות. בזכותם ירדתי במשקל 10 קילו תוך שלושה חודשים. תנסו ולא תאמינו לתוצאות.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה