תבחרו מרק

צילומים: Shutterstock
את המרק המציאו כנראה בחורף. הוא פשוט כל כך מתבקש בעונה הזו. מהביל, מחמם, מנחם ומשביע, הוא עוזר להעביר את הימים האלה בצורה מושלמת. המרק הוא גם מאכל זול יחסית לנפח שהוא ממלא בקיבה, כי רובו מים, ולאורך הדורות נחשב למאכל עניים.
מרקים נאכלו כבר בימי קדם, לפני המצאת הסיר, ובושלו בתוך בורות שלתוכם הוכנסו אבנים לוהטות, או בתוך קיבות בעלי חיים. עמים שונים פיתחו מרקים שונים. האיטלקים את המינסטרונה, הצרפתים את מרק הבצל והבויאבז (מרק דגים), הרוסים את הבורשט, התימנים את מרק הרגל והאמהות הפולניות את מרק העוף, אבל אצל כולם הוא מייצג בית וחום של משפחה.
המרכיבים:
אופן ההכנה:
עוד על אוכל ומתכונים:
לקהילת אוכל: לחצו |

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....