חזרה למגזין אוכל

תבשיל אוסובוקו טלה בירקות שורש

דמיינו את יום שישי בערב, או שבת בצהריים, כל המשפחה או החברים הטובים יושבים מסביב לשולחן, ומולכם מונחת מנת אוסובוקו טלה בירקות שורש. כוס יין בצד ומצב רוח טוב. מי צריך יותר מזה?
מערכת BeOK 14/10/10
תבשיל אוסובוקו טלה בירקות שורש

תבשיל אוסובוקו טלה בירקות שורש - שף ארז שטרן
זמן הכנה: 20 דקות זמן בישול:2-4 שעות כמות: 4 סועדים
המצרכים:
4 שוקיים תחתונות של טלה (מומלץ לבקש מהקצב נתח שוק טלה לאוסובוקו) 4-5 כפות שמן זית 1 בצל גדול חתוך בינוני 2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות 4 עגבניות בשלות חתוכות גס (קוביות של בערך 2 ס"מ) 1 בקבוק יין אדם 1 גזר חתוך לקוביות של כחצי ס"מ 1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות דומות 1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות דומות אפשר לשלב ירקות שורש נוספים כגון 1 סלק מקולף וחתוך לקוביות של כחצי ס"מ או צנון קטן פלפל אנגלי 3 עלי דפנה
אופן ההכנה:
1. בסיר מתאים (שטוח עם אפשרות כיסוי) משחימים משני הצדדים את נתחי הבשר. 2. מוציאים את הבשר מן הסיר ומוסיפים את הבצל והשום החתוכים. 3. בעת הזהבתם מוסיפים את קוביות העגבניות, וממשיכים לבשל מספר דקות נוספות. 4. מחזירים לסיר את פרוסות הבשר המוזהבות ומוסיפים גם את היין. 5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד ארבע שעות או עד להתרככות, ורק בחצי שעה האחרונה מוסיפים את שאר הירקות החתוכים. 6. אם הנוזלים מתאדים תוך כדי בישול, יש להוסיף מים. מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן או תבשיל עדשים ולקשט עם פטרוזיליה או עם כוסברה טרייה קצוצה
בהצלחה!

לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785


עוד על אוכל ובישול:

עוגת אלף הדפים של ריבת בצל, עגבנייה וטימין

סביצ'ה טונה בטעם תפוז

ספר בישול חדש: שנה של אוכל טוב

מוס שוקולד בטעם תפוז

ספר אפייה חדש: קאפקייקס

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה