חזרה להחיים הטובים

החיים שלנו תותים

הוא עשיר בוויטמינים, ברזל וסידן, ואפשר לקטוף אותו טרי בחוות חקלאיות בארץ. לכבוד יום התות שחל היום (רביעי): החוות המומלצות לקטיף תותים, ומתכון לעוגת תותים טעימה במיוחד
לין לוי 27/02/19
החיים שלנו תותים
מתי בפעם האחרונה קטפתם ואכלתם תותים טריים? צילום: Shutterstock

 

 

תות הוא פרי עונתי שגדל בארץ בשטחים חקלאים פתוחים, ובחממות הידרופוניות במצעים מנותקים מאדמה מבטיחים לנו תות נקי מהדברה וממזיקים. התות עשיר בוויטמינים C, A ויש בו גם לא מעט ויטמין B. קיימים 35 זנים שונים שלו ופרט לוויטמינים התות עשיר גם באשלגן, ברזל וסידן. יחסית לפירות אחרים תות הוא גם פרי דיאטטי: ב-100 גרם תות יש רק 26 קלוריות לעומת 50 קלוריות שיש בתפוח, למשל).

 

החוות החקלאיות שמגדלות תותים בארץ מציעות חוויה שכוללת קטיף, נשנוש של התותים הכי טריים שיש ואפשרות לקנות תותים טריים הביתה, שלא הספיקו לשכב במחסן או בקירור של הסופר. לכבוד יום התות שחל ב-27 בפברואר (כן, ממש היום) קבלו רשימה של חוות קטיף עצמי מומלצות בארץ, שיספקו לכם פעילות מהנה בטבע לסופ"ש הקרוב (אפשר ומומלץ לקחת גם את הנכדים). ואיך אפשר בלי מתכון אחד טעים במיוחד.

 

 

איפה מציעים קטיף של תותים טריים?

 

סתלבתות

 

ב"סתלבתות" מציעים לכם חווית קטיפה של התותים וגם אכילה מהנה תוך כדי הקטיף.

 

מחיר: 40 שקלים, תמורתם תקבלו סלסלה שתוכלו למלא ולקחת הביתה. ילדים מעל גיל שנה בתשלום, ואם אתם מגיעים עם הנכדים, כמלווים תשלמו 20 שקלים.

 

איפה ומתי? הבנים 65 הוד השרון, 052-6178857, ראשון-חמישי 16:00-10:00, שישי-שבת 14:00-9:00.

 

 

רוח שתות

 

 צילום: Shutterstock

 

 

ב״רוח שתות״ תיהנו מסרט קצר על המקום, הדרכות על דבורים והדברה ביולוגית וגם הדגמה של כוורות. כמובן, תקבלו סלסלה לקטיף תותים ובסוף הקטיף תוכלו לטבול את התותים שקטפתם בתוך פונדו שוקולד. יש במקום גם פינות זולה לנוח ולשתות תה צמחים, עמדת הכנת פיתות בטאבון, סחיטת מיץ תפוזים והפעלות לילדים.

 

מחיר: 45 שקלים, יש לרכוש כרטיס מראש באתר האינטרנט של המקום.

 

איפה ומתי? גן שמואל, 058-5010111, שישי-שבת 16:00-9:00.

 

 

משוך בגזר

 

במשק ״משוך בגזר״ מציעים קטיף של ירקות אורגניים ושל תותים. באי המקום מקבלים סלסלה שאותה אפשר למלא בקטיף עצמי, ויש גם מופע קרקס לילדים ומגוון הפעלות, כמו תערוכת כלים חקלאיים וטרקטורים שאפשר לטפס עליהם. חגיגה לילדים. בונוס: מתחם פיקניק מפנק להתרווח בו.

 

מחיר: 40 שקלים.

 

איפה ומתי? מושב צופית בתיאום מראש, 09-9570220, ימי שבת בין 9:00-16:00.

 

 

קטופותי

 

צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

 

״קטופותי״ היא חווה חקלאית בבית לחם הגלילית. ברדיוס של כמה קילומטרים מסביבה יש רק שדות – כך שאפילו רק בשביל הנוף שווה להגיע. בחווה הזו מגדלים עבור קטיף עצמי ירקות וגם תותים. באי המקום מקבלים סלסלה ומוזמנים להסתובב ולקטוף חופשי. מומלץ להגיע עם נעליים נוחות להסתובב איתן בבוץ.

 

מחיר: כניסה - 45 שקלים (קטיף בתוספת 25 שקלים).

 

איפה ומתי? בית לחם הגלילית, 054-5507480, שישי 14:00-9:00 (כניסה אחרונה 12:30), שבת 16:00-9:00 (כניסה אחרונה 14:30).

 

 

משק 6

 

משק 6, המשק של אודי נחשון, הוא חלוץ הקטיף העצמי בארץ. פרט לקטיף תותים ניתן לרכוב פה על סוס פוני, ליהנות מפינות יצירה וגם מפיתות בטאבון. מומלץ מאד עם הנכדים.

 

מחיר: 25 שקלים (סלסלת תותים של 250 גרם בתוספת 10 שקלים).

 

איפה ומתי? הוותיקים 6 גאולים, 0504679823 (אודי), ראשון-שבת 16:00-9:00.

 

 

שדות

 

במשק שדות שממול משמר השרון מציעים קטיף תותים וגם קטיף פרחים. במקום גדלים מגוון זנים של תותים בדרגות מתיקות שונות: תמר, רותם, שקד ומלאך.

 

מחיר: קטיף ואכילה במקום: 20 שקלים, סלסלה לקחת הביתה: 15 שקלים.

 

איפה ומתי? קיבוץ משמר השרון, 052-5956654, ראשון-חמישי 14:00-8:30, שישי-שבת 13:30-9:30.

 

 

אורי תותים

 

 צילום: גלית פטקיו

 

 

במשק ״אורי תותים״ מגדלים את התותים בחממות, במצע מנותק מהאדמה. מה זה אומר? כדי לקטוף את התותים כאן לא תצטרכו להתכופף אלא דווקא למתוח את הידיים כלפי מעלה.

 

מחיר: 25 שקלים (כולל קטיף ואכילה חופשית במקום).

 

איפה ומתי? מושב ישע, 054-4208682, שישי-שבת. בשאר ימות השבוע רק לקבוצות ובתיאום מראש.

 

 

אגרונן

 

ב״אגרונן״ מציעים קטיף עצמי של תותים ובעונה גם של פטל. בונוס: אפשר לאכול את התותים במקום יחד עם קצפת.

 

מחיר: 40 שקלים, סלסלה לקחת הביתה: 20 שקלים.

 

איפה ומתי? תרמ״ה (ליד גדרה), 053-9374258, שישי-שבת 15:00-9:00 (בתיאום מראש).

 

 

ומה תעשו עם כל מה שקטפתם? הנה מתכון לעוגה מרשימה וטעימה שמככבים בה תותים:

 

מרקיז שוקולד לבן ותותים

 

 

 

מצרכים (ל- 4 סועדים):

 

לבצק:

150 גרם מרגרינה/חמאה

200 גרם סוכר

200 גרם קמח

 

למלית המרקיז:

300 גרם שוקולד לבן

400 מ״ל שמנת

50 גרם חמאה

7 גרם ג'לטין + 42 מ״ל מים קרים

2 ק"ג תותים

 

לציפוי:

200 גרם מרציפן

50 גרם מחית פיסטוק

10 גרם פיסטוקים שלמים ויפים

 

לרוטב תות:

1/2 ק"ג תותים עם 100 גרם סוכר

 

ההכנה:

 

1. לערבב את כל החומרים של הבצק עד לקבלת גוש אחיד. לקרר כשעה.

 

2. לרדד את הבצק לגודל של תבנית 20 עגולה ולאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה. בסיום האפייה להעביר לקירור.

 

3. לשטוף את התותים קלות, לקטוף את הגבעול ולסדר אותם שלמים על גבי הבצק. רצוי למלא את כל התבנית.

 

4. להמיס את הג'לטין עם המים מעל בן מרי.

 

5. להוסיף חמאה מומסת ואת השוקולד הלבן עד לקבלת מרקם חלק.

 

6. להקציף את השמנת עד לקבלת מרקם חלק, לערבב עם השוקולד המומס ולמזוג לתוך התבנית מעל התותים. לקרר כשעה במקרר.

 

7. להכין את רוטב התות: לשטוף את התותים, להוריד את הגבעולים, לחתוך לקוביות ולערבב עם הסוכר. לטחון בבלנדר עד קבלת מרקם חלק.

 

8. מכינים להגשה: לקישוט יש לערבב את המרציפן עם מחית הפיסטוק, לרדד לעיגול ולהניח על המרקיז (העוגה), ולקשט עם מעט פיסטוקים שלמים.

 

9. לחתוך למנות ולהניח על הצלחת. לקשט עם רוטב התות והפיסטוקים.

 

המתכון באדיבות השף שלום קדוש - מלון לאונרדו פלאזה ירושלים

 

 

מתכון לקינוח תותים מהיר

אדום מתוק: 2 מתכוני תותים מפנקים

ויש גם יום השוקולד

ואפילו יום הקרואסון

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

הצטרפו  

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה