חזרה להחיים הטובים

המדריך לבילוי בחינם ברחבי הארץ

סיורים בכל רחבי הארץ, מרכזי מבקרים, הופעות ואירועי תרבות. כל מה שאפשר לעשות בימים אלה, כשמזג האוויר מתחמם, ובחינם
עדי כץ 08/03/18
המדריך לבילוי בחינם ברחבי הארץ
פעילויות חינם למבוגרים בנמל תל אביב. צילום: יחצ

 

 

 

 

 

מזג האוויר המשתפר פלאים, מביא איתו חשק עז לצאת מהבית. לעיתים הרצון לבלות מתנגש עם קשיי תקציב ותג המחיר המוצמד לכל כיף (או לפחות למרביתם), בהחלט יכול להיות סיבה להימנעות. אז אמנם ישיבה בשמש האביבית הנעימה, טיול בטבע או בפארק הסמוך לבית וצעידה לאורך חוף הים, אינם מחויבים בתשלום. בנוסף לאלה ריכזנו לכם אירועים ואתרים ברחבי הארץ, שהכניסה והביקור בהם חינמיים. בילוי נעים!

 

 

כל שישי סיור מודרך למבוגרים באפולוניה

 
גן לאומי אפולוניה. צילום: דורון ניסים

 

בכל יום שישי בחודשים מרץ ואפריל יתקיימו הדרכות בגן לאומי אפולוניה, שעל מצוק הכורכר הצופה אל הים בצפון הרצליה. מדריכי רשות הטבע והגנים יטיילו עמכם לאורך המצוק אל המבצר הצלבני ויספרו את סיפורו המרתק של האתר לאורך התקופות
הסיורים ייערכו בעברית (בשעה 10 בבוקר) ובאנגלית (בשעה 12 בצהריים) וגם באופן מונגש, עם אוזניות לכבדי שמיעה שיינתנו ללא תשלום.

סיור מיוחד לבעלי מוגבלות בהליכה יתקיים בשביל מונגש יתקיים בתאריכים: 23.3 ו- 27.4 בשעה 14:00.

* הפעילות ללא תוספת תשלום על דמי הכניסה לאתר.

 

 

הגנים הבהאים בחיפה ובעכו

 
הגנים הבהאים בחיפה. צילום: מתוך אתר הגנים הבהאים

 

הכניסה לשניים מהאתרים היפים בארץ, שלמעשה לא נראים כל כך שייכים לכאן מפאת יופיים, היא חינמית. בני הדת הבהאית שמקורה בפרס, מאמינים שבאסתטיקה, השמיים הם הגבול ואנחנו יכולים רק לברך על בחירתם למקם אתרים מקודשים אצלנו, בחיפה ובעכו. את המקדש בחיפה בנה בנו של הבהא אללה, הקדוש של הבהאים, ויצר סביבו מתחם שכולו אומר הוד והדר והגנים המשתפלים על מורדות הכרמל בחיפה, משני צידיהם של גרמי מדרגות תלולים, מופת לטיפוח וגינון שלא מוכרים במקומותינו, מתוחזקים על ידי מתנדבים מבני הדת, המגיעים לכאן מכל העולם.

 

נכנסים לגנים ברחוב יפה-נוף בחיפה ולמרגלותיהם משתרעת המושבה הגרמנית, אתר שיטוט שווה בפני עצמו. כמה פעמים ביום מתקיים בגנים סיור מודרך חינמי בן 40 דקות ואפשר לטייל גם עצמאית, אבל רק בגנים העליונים. 9:00-17:00 כל ימות השבוע 04-8313131 

 


הגנים הבהאים בעכו. צילום: מתוך אתר הגנים הבהאים

 

 

הגנים הבהאים בעכו נמצאים במתחם הסמוך לכניסה הצפונית לעיר. הוא קטן יותר מזה שבחיפה ושטחו מישורי, כלומר ללא אתגר המדרגות, אבל יפה, מטופח, צבעוני, גזום למשעי ומדיף ניחוחות של חו"ל, לא פחות. 9:00-16:00 04-8313131

 

חוות חפציבה ליד קיסריה

 
חוות חפציבה. צילום באדיבות חברת החשמל

 

בעלי המקום כיום הם, כמה לא רומנטי, חברת החשמל, אבל את הקסם המיוחד של חוות חפציבה, אפילו תחנת הכוח "אורות רבין" הסמוכה, לא מצליחה לקלקל. מדובר בחווה חקלאית מראשית הישוב העברי בארץ ישראל, כיום חוות ההדרכה של חברת החשמל שלצידה מוזיאון קטן לתולדות התיישבות במקום, שהכניסה אליהם חינמית.

חוות חפציבה הוקמה בתחילת המאה ה-20 על גדת נחל חדרה וכללה מבני משק, פרדסים, מטעי שקדים וזיתים ועצי אקליפטוס. בהמשך בנו בסמוך לה את בתיהן, כמה משפחות. ב-1929 התפרקה החווה ויוצאיה הקימו את קיבוץ חפציבה שלמרגלות הגלבוע. עם השנים שימש המקום לאימוני ההגנה והפלמ"ח ואחר כך עמד בשיממונו עד שבתחילת שנות ה-90 רכשה חברת החשמל את המקום, כדי להקים את תחנת הכוח.

כדאי להגיע לכאן באביב, כשהשדות מסביב ירוקים ופורחים ועל גדות הנחל ובשטח החווה מצטופפים המוני קורמורנים. על הדרך מומלץ לבקר גם בפארק נחל חדרה המשוקם שסביב השפך אל הים, לפיקניק קטן ומנוחה.

חוות חפציבה פתוחה בכל ימות השבוע. לתיאום ביקורים מודרכים 076-8634742  

 

 
חוות חפציבה. צילום באדיבות חברת החשמל

 

"נמל על הזמן" בתל אביב

 
פתיחת נמל תל אביב על רקע הים סוער, באדיבות ספריית הקונגרס

 

ציון 80 שנה להקמת נמל תל אביב הוא סיבה למסיבה ומכיוון שכך, הנמל מזמין אזרחים ותיקים לפרויקט חינמי של הרצאות, סיורים היסטוריים מודרכים וערבי זמר, שיימשך לאורך החודשים הקרובים. האירוע הראשון שהתקיים השבוע כלל בשם "משברי גיל" של העיתונאי רוני קובן, הכוללת סיפורים מעוררי השראה על צמיחה ממשברים ווידוי על משברי הגיל של קובן עצמו.

בהמשך יתקיימו הרצאות נוספות, בהן הרצאה של האמריקנולוגית הדה רכניץ על הנשיא השנוי במחלוקת דונלד טראמפ, הרצאות על שימור הזיכרון, תזונה נכונה ועוד, לצד סיורים היסטוריים בנמל וערבי זמר, בהם תוכלו לתת קולכם יחדיו בשירים ישראליים אהובים מכל הזמנים.

הכניסה חופשית בהרשמה מראש דרך עמותת "כוח לגמלאים" – 03-7280780

 

 
פתיחת נמל תל אביב  והמעגן. באדיבות ספריית הקונגרס

 

כנסת ישראל בירושלים

 

 

כנסת ישראל ביום שמש יפה. צילום: Shutterstock

 

סקרנים לראות מקרוב מה הולך בבית המחוקקים שלנו? מרכז המבקרים של הכנסת מארגן מגוון גדול של סיורים חינמיים, לבד או בקבוצה לצפייה באנשים שמנהלים לנו את החיים ואיפה זה קורה.

הסיורים בכנסת הם סיורי נושא. תוכלו לבחור למשל בסיור הכללי, העוסק במהות הדמוקרטיה הישראלית לצד היכרות עם עבודת הכנסת ועם פריטי האמנות המוצגים במשכן. אפשרות נוספת היא סיור מיוחד לציון 50 שנה לאיחוד ירושלים, הסוקר עבודות אמנות המוצגות בכנסת בנושא ירושלים וכולל ביקור בחדר ההתכנסות של הממשלה בששת הימים, באולם המליאה ובחדרי הוועדות. סיור אחר עוסק בעבודת הכנסת ומסלולו עובר בחדרי הוועדות, באולם המליאה ובעמדת מגילת העצמאות.

בנוסף, יש סיורים העוסקים רק ביצירות האמנות במשכן או בארכיטקטורה שלו, "סיור ירוק" המתמקד בעבודת הכנסת בנושאי סביבה ו"סיור נשים בדמוקרטיה", שעניינו ייצוג נשים ושוויון מגדרי. לקינוח, אפשר לסייר עצמאית בגן הארכיאולוגי שברחבת הכנסת ולהתרשם מפריטים שהתגלו בירושלים מתקופת בית שני ועד לתקופה העותומאנית.  

כדי להרגיש בעניינים, אפשר בנוסף לסיור גם לצפות בדיונים במליאת הכנסת מיציע הציבור, בימים שני ושלישי החל מ-16:00 וברביעי החל מ-11:00. בכניסה למשכן יש להציג תעודת זהות או דרכון. הסיורים מונגשים לבעלי מוגבלויות כמבקרים בכנסת, תהיו פטורים מתשלום ב"חניון הלאום" המשרת את באי המשכן. 

הסיורים בימים ראשון-חמישי 02-6753337

 

נמל אשדוד

 
אוניית מכולות. צילום באדיבות מרכז המבקרים של נמל אשדוד

 

השער המרכזי להגעת ושילוח סחורות מישראל וממנה, הוא גם כן אתר שווה ביקור וחינמי. נמל היה באשדוד, אחת מחמש ערי פלישתים, כבר בתקופת הברונזה אבל נמל אשדוד של היום פועל רק מ-1965. אניות ענק, מחסני מכולות, בתי קירור, ממגורות גרעינים ועוד כהנה וכהנה מתקני ענק מרשימים, אם אתם מחובבי הז'אנר, הם התפאורה ובהחלט כדאי להביא לכאן גם את הנכדים.

מרכז המבקרים, שהושק בנמל ב-2010, מזמין קבוצות מבקרים לסיור של שעה וחצי ללא תשלום ונגיש לבעלי מוגבלויות. הסיור כולל סרט המתאר את התפתחותו של הנמל, צפייה בפלטפורמה שטוחה רחבת ידיים, עליה מוקרנים תמונות וסרטונים על עבודת הנמל, כלומר, הכנסת האניות ופריקת או העמסת המטענים. יש גם משחק טריוויה קבוצתי וסימולטור, שיאפשר לכם להרגיש איך מנתבים כלי שיט גדל מימדים לתוך נמל, לצד סיור בין הרציפים, המנופים והאניות.

הסיורים מתקיימים בימים א'-ה' ב-9:00-16:30 וביום ו' ב-8:30-13:00. 08-8517564/8

 


נמל אשדוד בפעולה. צילום באדיבות מרכז המבקרים של נמל אשדוד

 

 המדריך לסיורי פריחה בכל רחבי הארץ

המסעדות עם הנוף הכי יפה בארץ

חוויה קולינרית ביקבי הארץ

לאכול, להתארח, להתאהב: הבשלניות שמארחות בביתן

אופנת וינטג': שופינג מוצלח בשוק הפשפשים

זיכרון בשקל: הצצה לילדותנו

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017

אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט

 

 

הצטרפו לקהילת פנאי ותרבות של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה