חזרה להחיים הטובים

המסעדות הכי חמימות לבילוי בעונה הקרה

יש בהן קמין גדול עם ריח הסקה נעים, והן מספקות חמימות שלא נגמרת ואווירה אירופאית חורפית. יצאנו לבדוק אילו מסעדות בארץ מתאימות לבילוי מושלם ביום חורף קר, שפרט לעיצוב נעים מציעות גם תפריט מנחם ומחמם. קבלו אותן
מאת לין לוי 29/12/19
המסעדות הכי חמימות לבילוי בעונה הקרה
הקמין יעניק חמימות ואווירה אירופאית חורפית (צילום: shutterstock)

 

אפשר בהחלט להכריז שהחורף כאן, ואיתו גם הגשם והלילות הקרים. בעונה הקצרה הזו הכי כיף לבלות במקומות שיש בהם קמין או אח, שיוצרים אווירה חורפית שעוטפת ברכות ומחבקת בחמימות כמו שמיכת פוך. יש בזה משהו נוסטלגי ורומנטי וגם ניחוח של חו"ל. ריח ההסקה והחמימות שמפיץ הקמין יספקו לכם את הבילוי המושלם לערבים החורפיים שעוד לפנינו, אם אתם מחליטים לצאת מהבית החם. יצאנו לסקור אילו מסעדות בארץ מציעות את האווירה המושלמת, זו עם האח או הקמין, לארוחת ערב חורפית של תבשיל מהביל עם כוס יין, או צלחת של מרק חם ותה עם עוגה. ואם זה גם יהיה ערב גשום, סימפוניית הגשם מעבר לחלון תגרום לכם להרגיש כאילו קפצתם לרגע לאירופה.

 

תל יצחק: מטבח ים-תיכוני איטלקי מנחם

 

גן רחב ידיים, צמחייה עבותה וקמין ענק בימי החורף הקרים. מסעדת תל יצחק, צילום: יהונתן בן חיים

 

בכניסה למתחם שבו שוכנת מסעדת ״תל יצחק״ יש גן רחב ידיים עם צמחייה עבותה ועצי פרי, ובחלל הפנימי פועל בימים הקרים קמין ענק. מאחורי הבר הארוך יש טאבון איטלקי ובו נאפות פיצות ופוקצ׳ות טריות, ומחלונות הוויטרינה הענקיים משקיף הגן שעוטף את המסעדה. תפריט המסעדה הוא ים-תיכוני ובו מנות כמו בשר ודגים, פסטה ופיצה. כדאי לטעום כאן ספייריבס טלה המוגש מעל ניוקי, עם חזרת ורוטב ברביקיו (69 שקלים), ואת הלחמעג'ון טלה עם ביצת עין, טחינה, סחוג ורסק עגבניות (75 שקלים). מנות נוספות שתמצאו בתפריט הן סינטה נברסקה, המוגשת מעל קרם פרש יחד עם תירס  וסלט רוקט, כוסברה ובצל (139 שקלים), וגם לברק שלם פתוח הנאפה בטאבון (129 שקלים).

איפה: בכניסה למושב תל יצחק, 09-7411110, לא כשר

חנייה: יש

נגישות: יש

 

הטחנה: מסעדת בשרים עם פינת קמין

 

״הטחנה״ היא מסעדת בשרים ותיקה הנחשבת למוסד במטולה. היא מעוצבת עם המון עץ ויש בה פינת קמין חדשה בכניסה ופינות ישיבה נוחות. התפריט מציע מרקים מיוחדים כמו מרק לימונים ודלעת (37 שקלים), וגם מנות ארגנטינאיות כמו אסאדו בדבש, מרק שעועית עם בשר שהכי כיף להזמין בימים סגריריים, ונקניקיית שבלול במשקל 500 גרם (99 שקלים). הבשרים הם כאמור גולת הכותרת בתפריט, והמבחר כולל שיפוד קצבים, סינטה, אנטריקוט, פילה ונתחים על העצם.

איפה: הראשונים 1 מטולה, 04-6944810‏, כשר

חנייה: יש

נגישות: יש

 

ג׳פטו טאבון איטלקי: בר עץ, טאבון עצים וקמין ענק

 

קמין ענק ויצירות אמנות. הכי אירופה סטייל. ״ג׳פטו טאבון איטלקי״, צילום: לין לוי

 

״ג׳פטו טאבון איטלקי״ הוא בית קפה-מסעדה ופיצרייה שבנה אסף תעוז במו ידיו, במקום שבו פעלה בעבר חממה. יש במקום בר מעץ, קמין ענק הניצב במרכז, ובמטבח פועל טאבון המוסק עם עצים. את הקירות של החלל הפנימי מעטרות יצירות אמנות של אימו של אסף, ומסגרות החלונות צבועות בכל צבעי הקשת. התפריט כאן מציע ארוחות בוקר (52 שקלים), סלטים ומאפי קלצ'ונה ממולאים בארטישוק, חצילים או מנגולד (38 שקלים). יש גם פיצות ומרק משתנה מדי יום, ובשעות הצהריים מציעים במקום ארוחה עסקית. בימי חמישי ושישי אסף מכין מנת ספיישל של תבשיל חריימה בתוך פוקצ׳ה, ואת כל הקינוחים במקום מייצרת אימו שעובדת יחד איתו במקום. אם תרצו, לפני העזיבה תוכלו גם לקנות במקום דבש של מכוורת מקומית, גבינות בוטיק מהרי יהודה וצנצנות עם לימון כבוש.

איפה: צור הדסה, 02-5889499, כשר בהשגחת צהר

חנייה: יש

נגישות: יש

 

הר הארי: קמין ונוף עוצר נשימה להרי הגליל

 

"הר הארי", שוכנת בנקודה הגבוהה ביותר בכפר בית ג'ן בגליל העליון. צילום: לין לוי

 

מסעדת ״הר הארי״ שוכנת בנקודה הכי גבוהה בכפר בית ג׳ן שבגליל העליון, בגובה 1040 מטרים מעל פני הים. המסעדה הזו היא חלק ממתחם הכולל צימרים, חוות סוסים וסטודיו לסדנאות לייצור גבינות, והוא שייך לבני הזוג אולה ומג׳די. את המסעדה מג׳די בנה במו ידיו תוך שילוב שלושה סוגים שונים של בידוד, כדי להבטיח אירוח חם בימים קרים, ומבפנים היא מעוצבת כולה מעץ. יש בה קמין ומהחלונות נשקף נוף עוצר נשימה של הרי הגליל העליון. התפריט מציע מבחר גדול של מנות צמחוניות לצד בשרים ומאכלים מהמטבח הדרוזי. כדאי להזמין כאן את אחד הסלטים כמו סלט פיצוחים עם המון סוגים של ירק, סלט זעתר וסלט חלומי עם גבינת חלומי נהדרת שאולה מכינה בעצמה (49-35 שקלים). למנה העיקרית כדאי לטעום מנה שכוללת גם שישברק וגם קובה ממולא בבשר, המוגשים יחד בצלחת עמוקה מלאה בלבן חם. אין בתחילת הארוחה סלטים קטנים למנה הראשונה, כפי שנהוג במסעדות דרוזיות, אבל כן יגישו לכם על חשבון הבית פוקצ׳ה חמה עם מטבלים.

איפה? בוויז: מסעדת הר הארי בית ג׳ן, 050-5753246‏, לא כשר

חנייה: יש

נגישות: יש

 

קפה טל: מסעדה חמימה הבנויה מעץ שעבר מחזור

 

בית הקפה המיוחד של טל אורן שוכן בתוך בוסתן עם 80 עצי פרי, אותו נטע טל בעצמו 5 שנים לפני שפתח את בית הקפה. גם את המסעדה הוא בנה במו ידיו, ויש בה פן אקולוגי מכיוון שהיא בנויה מעץ שעבר שימוש חוזר בידיו של נגר אומן בשם דורון דיאמנט. המקום נראה מבחוץ כמו בקתת ציידים עם דלת עץ כפולה, כמו בסרטי המערב הפרוע, ובאזור הישיבה הפנימי יש קמין ענק שבו כל החורף בוערים עצים. התפריט מציע אוכל ביתי מנחם, מרקים חמים, תבשילים, ממולאים וקפה מעולה. מנת הדגל במקום היא השקשוקה של טל. חוץ ממנה תמצאו כאן ארוחת בוקר (52 שקלים) ומאפה קובנה במילוי גבינות (35 שקלים), תבשיל קובה ללא בשר ומנות מקוריות נוספות שלא תפגשו במסעדות אחרות.

איפה: נרקיס 22 אורה, 052-4740562‏, כשר ללא תעודה

חנייה: יש

נגישות: אין

 

תמול שלשום: עיצוב חורפי של קירות אבן, חלונות קמורים ורהיטי וינטג'

 

ב״תמול שלשום״ אמנם אין קמין אבל זהו אחד המקומות היותר מומלצים בירושלים, במיוחד בעונה הקרה, כי יש בו אווירה שלא תמצאו בשום מקום אחר. ״תמול שלשום״ שוכנת בחלל עתיק עם קירות אבן, חלונות קמורים, אריחי רצפה צבעוניים ותקרות מקומרות. על העיצוב החורפי אחראיים רהיטי וינטג׳, כורסאות מרופדות בקטיפה אדומה ונישות מלאות בספרים ובבקבוקי יין. רק דמיינו את השילוב של כל זה וקיבלתם את המקום המושלם לבלות בו בחורף הירושלמי. אפשר לשבת במקום עם כוס תה ועוגה ואפשר גם ללכת על ארוחה מלאה עם כוס יין. התפריט מציע מנות כמו פוקצ'ה אגסים וגבינה כחולה (48 שקלים), קפלטי תרד וריקוטה עם קונפי עגבניות (64 שקלים), מגוון שקשוקות, ופולנטה עם ביצה עלומה וגילופי גבינת מנצ'גו (68 שקלים).

איפה: יואל משה סלומון 5 נחלת שבעה ירושלים, 02-6232758, כשר

חנייה: אין

נגישות: אין

 

12 דברים שיהפכו את החורף לחם ונעים

הכי טוב בבית: הטרנד הלוהט לחיים נעימים

עצבו את הבית באווירה חורפית

מועדון הפוך: 4 ספרים מומלצים לחורף

0  תגובות  אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד בהחיים הטובים

"מי שבא לרקוד לא בא במטרה לבגוד"
לא יודעת מתי בפעם האחרונה יצא לכם לרקוד ריקודי עם או לראות הרקדה כזאת, אבל לי זה קרה באחד הבקרים בשבת,...
לקריאת הכתבה
שיפוץ רהיטים ישנים, שלב אחר שלב
"מישהי הביאה לי מכונת תפירה ישנה. סבתא שלה תפרה לה בה את שמלת הכלה. היא לא רצתה להיפרד ממנה ורצתה שזה יהיה...
לקריאת הכתבה
עציצים למתחילים: הצמחים שלא תצליחו להרוג
צמחים, כמו ילדים וכל אורגניזם חי אחר, זקוקים לטיפול מסור כדי שיגדלו. נעים לגור בבית עם עציצים, הם גם יפים...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה