חזרה להחיים הטובים

המסעדות והטרנדים שעשו את השנה

המטבח הצרפתי חזר, הסופר פוד להט, פיצה עילית בטאבון וקבב רומני בשוק: אלה הם רק אחדים מהטרנדים הקולינריים הבולטים של השנה
מאת לין לוי 30/08/18
המסעדות והטרנדים שעשו את השנה
המסעדות המעניינות של תשעח - אנדלוסיה -1 סלט אנדיב - קרדיט אסף קרלה

 

 

 

 

 

שנת תשע"ח הייתה שנה דרמטית בעולם הקולינארי. המון מסעדות נסגרו, חלקן בפתאומיות והרבה מסעדות אוכל רחוב חדשות שנפתחו במקומן. הרבה מסעדות הפכו לכשרות והשפים שלנו, אלה שעדיין מנסים להצליח לרצות את הקהל הישראלי למרות הקושי, פנו לכיוון ה-FAST CASUAL ופתחו מסעדות לא מחייבות, כאלה המגישות אוכל שהוא על התפר בין עממי לעילי כשהוא נעטף באווירת בילוי צוהלת.

שפים אחרים, כמו מאיר אדוני ואייל שני, פורשים כנפיים ומנסים את מזלם במדינות שמעבר לים כשלצידם משקיעים חזקים וידע במטבחי עדות של מזרח התיכון החדש, בימים אלו מעוררים עניין רב בעולם הגדול. אילו מסעדות מבין כל מה שנפתח השנה הן המעניינות ביותר? מי הביא לנו השנה את הבשורה החדשנית ומה אסור לכם לפספס כי אין עוד אחד כזה? הכול בכתבה שלפניכם.

 

SELAS  - בית לאירועים פרטיים ומסעדה אסיאתית

 

אור גינסבורג עם פלטת סושי שיצר. צילום: Roshianu& Moloko

 

השנה ראינו לא מעט מתחמים לאירועי בוטיק שפתחו השפים שלנו שליום או יומיים בשבוע הפכו למסעדה הפתוחה לקהל הרחב. כזה הוא ה- SELAS של השף אור גינסבורג, בוגר הריאליטי "משחקי השף". אחרי שליווה את הפודיס למסעות דייג ביאכטה, גינסבורג פנה לעולם המסעדות ויצר תפריטים למקומות חדשים ושימש כשף פרטי לאירועי האלפיונים העליונים. לפני מספר חודשים הוא פתח את סלאס שבמהלך רוב ימות השבוע משמש כבית לאירועים פרטיים אבל בימי שלישי, רביעי ושישי פותח את שעריו כמסעדה.

בימי רביעי גינסבורג מגיש תפריט אסייאתי המבוסס על תוצרת ימית, עם סושי מיוחד ומנות של דגים נעים שמטופלים בהמון יצירתיות. ביום שלישי יש ארוחת קונספט מתחלפת שכולל 7-8 מנות ומחירו 290 שקלים לסועד. החל מ-23 באוגוסט המקום יהיה פתוח לציבור הרחב גם בערבי שישי במהלכן תוגש ארוחת קונספט אסייתית עם מנות כמו פוטומאקי טטאקי טונה (42 שקלים), קריביין רול (52 שקלים), טורו סלמון צרוב בלהבות שמוגש עם סלט אצות איג'יקי ופטריות שיטאקי (42 שקלים).

רבי תנחום 6 יפו,  9653565־03, שלישי 18:00־24:00 חמישי 18:00־24:00, שישי 11:00־18:00, לא כשר

Urban Shaman - נווה מדבר אורבני

 

  סופר בול ב- URBAN SHAMAN. צילום: אור דנון

 

קערות סופר פודס ומנות אוכל בריא עתירות ערכים תזונתיים, כיכבו השנה בלא מעט קפיטריות ובתי אוכל השנה כמענה למגמת הבריאות העדכנית. מתחם האוכל ו-well being אורבאן שאמן המתפרש על 2 קומות בלב תל אביב, מוביל את המגמה. זהו מקום בו ניתן למצוא את כל מה שהגוף והנפש צריכים על מנת לקחת הפסקה ולהתנקות.

אפשר לקבל במקום ייעוץ נטורופטי, סדנת ניקוי באמצעות שייקים, עיסויים ואפילו לנסות טיפול בסאונה אינפרא אדום הראשון מסוגו בארץ שבו תוך 20 דקות אפשר לנקות את הגוף מרעלים ועל הדרך גם לשרוף 600 קלוריות. בנוסף לכך במקום יש גם חללי יוגה וחללים ייעודיים למיינדפולנס ומדיטציה.

התפריט היומי מבוסס על יסודות הבישול הטבעוני והאורגאני שמחולק למנות BREACK THE FEAST, CLEAN MEALS, סמוד'י וסופרבולס. התפריט הזה מציע אוכל נטול גלוטן, סוכר, חומרים משמרים וצבעי מאכל ויש בו מאכלים המשלבים תמציות צמחי מרפא וסופר פודס שמוגשים בצורת הגשה של BUDHA BOWL כלומר קערה אחת שבה כל מרכיבי המנה מסודרים בצורה אסתטית שמעוררת תאבון להיות בריא ולאכול נכון.

דיזינגוף 210 תל אביב, 03-7521102, ראשון–חמישי 19:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר

 

FARO - פיצה נאפוליטנית בטאבון

 

FARO. צילום: אפיק גבאי

 

בשנת תשע"ח זכינו ללא מעט מסעדות איטלקית שצצו כמו פטריות אחרי הגשם על מנת להציע פיצה מבצק מחמצת שנאפת בטאבון לבנים. פארו היא אחת המסעדות האיטלקיות שנפתחה השנה והיא כנראה היפה והמושקעת ביותר מבין כולן. היא ממקומת במתחם M הדרך שעל כביש החוף ואת התפריט שלה יצר השף יואב בר (שהיה הבעלים של מסעדת MARABOO).

יש במקום טאבון ענק שמספק פיצות נפוליטאניות וחדר מיוחד שבו מכינים במקום את הפסטות הטריות. חלל המסעדה מרהיב ביופיו ויש בו המון אור שנכנס מכל החלונות הפונים לכיוון הים של בית ינאי. זוהי מסעדה אופנתית ושיקית ויש בה כיסאות המרופדים בקטיפה ובר ישיבה חיצוני שעליו אפשר לשבת לשתות כוס יין ולאכול מנה איטלקית קטנה. התפריט מציע כל מה שטוב במטבח של ארץ המגף, פסטות, קרפצ'ו ארכו מסינטה עם איולי כמהין (54 שקלים) וכמובן גם פיצות נפוליטניות עם קצוות תפוחים כמו זו עם פרשוטו וטרטופו למשל (72 שקלים).

M הדרך מחלף בית ינאי 09-7603330‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

Hotel de Ville

 

טרטר בקר ב-HOTEL DE VILLE. צילום: בן יוסטר

 

בשנה אחרונה היינו עדים לחזרתו של המטבח הצרפתי שנזנח בעשור אחרון לטובת זה האיטלקי וזה האסייתי. בין אם בשל עליה מצרפת או בגלל הרצון לחזור לקלאסיקות אבל בגרסאות עכשוויות, המנות הפרנקוליפיות צצו השנה בלא מעט תפריטי שף. "הוטל דה ויל" זהו גסטרו בר מאוד מדובר שנפתח בלב תל אביב על ידי השף יוגב ירוס (בעלים של מסעדת "מל ומישל") ואריאל לייזגולד (בעלים של ברי הקוקטיילים בל בוי" ו"באטלר"). עיצוב המקום הוא בהשראת סרטיו של ז'אן לוק גודאר והתפריט מציע את המטבח הצרפתי המודרני עם מנות כמו אויסטר ג'ילרדו עם גרניטה וואסבי (28 שקלים ליחידה), גרטאן סרטנים (58 שקלים), מוס כבדי ברווז ועוף בתוך מקרון פטל (18 שקלים ליחידה) וגם מנות ברווז וטרטין רטטוי (68 שקלים).

דיזנגוף 230 תל אביב,  03-9746999, שעות ההרצה ראשון-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

Hola Brasserie

 

קטפלנה פירות ים ב-HOLA BRASSERIE. צילום: אפיק גבאי

 

הפתיחה המדוברת ביותר שייכת ללא ספר למסעדת "הולה" שפתח בהשקעת ענק השף ויקטור גלוגר. מה שקדם לפתיחה המדוברת, היה סגירתה של מסעדתו הותיקה "קלואליס" שהייתה מדוברת לא פחות. הדבר שכנראה עורר הכי הרבה עניין למסעדה החדשה הוא המיקום שלה מכיוון שהיא נפתחה בחלל שבה פעלה מסעדת "רפאל" של השף רפי כהן. בבראסרי החדש שלו, השף גלוגר מגיש תפריט שלא מחולק כנהוג למנות ראשונות, עיקריות וקינוחים, אלא למנות שמיוצרות בטכניקות בישול שונות. כמו כן, התפריט גם מציע כמה ממנות הדגל שכיכבו ב"קלואליס". המסעדה פתוחה גם בשעות הצהריים ומציע עסקיות ויש בה גם לאונג' בר שבו מוגש תפריט עם מנות "פינגר פוד". תוכלו לטעום כאן ו"לינגוטה" טלה ספרדי בקראסט פיסטוקים עם פולנטה צרובה (112 שקלים), סלט חצילים על האש עם צ'יפס חציל (53 שקלים), פאייה פירות ים זוגית A LA MINUTE בניחוח זעפרן (195 שקלים) ועוד. 

 

הירקון 87 תל-אביב, 03-5759060, ראשון-שבת 12:00- 24:00, לא כשר

 

מיטש - הקבב הרומני הכי טעים שיש

 

מיטש קומפלט. צילום: אפיק גבאי

 

לא מעט שפים עם ותק וניסיון רב בחרו בשנה החולפת דווקא לחזור לשורשים ולפתוח מקומות עממיים שמגישים אוכל רחוב משודרג. אחד כזה הוא "מיטש". זוהי קבביה שפתחה באחת הסמטאות של שוק הכרמל השפית אורית מושקוביץ. במקום החדש והמאוד שמח שלה היא מגישה רק קבב רומני אמיתי, אבל איזה קבב זה! המנה כוללת 2 יחידות של קבב נימוח שיזכיר לכל יוצאי רומניה מדוע הקבב הרומני הוא הטוב ביותר. לצד הקבב מוגשים חציל רומני, צ'ימיצ'ורי, סלסה, טחינה, בצל מטוגן וכרוב מאודה (35 שקלים). את המנה הזו הכי כדאי ללוות כאן עם שפריץ רומני אמיתי.

חיים חבשוש 31 שוק בכרמל תל אביב, 03-7357677, ראשון–חמישי 238:00-11:00, שישי 18:00-11:00, לא כשר

 

 

אנדלוסיה

 

 

מגמה נוספת שמאוד בלטה בשנה החולפת במסעדנות היא פתיחת מקומות שמציעים מלבד האוכל, חווית בילוי. "אנדלוסיה" הוא בר קוקטיילים וטפאס שמציע בדיוק זה. התפריט שלו מחובר הן לשורשים הצפון אפריקאים והן לישראליות ואווירת הבילוי קלילה אודות לקונספט הנבחר של - הטאפס. המטבח הספרדי הותאם לחיך הישראלי על ידי השף שלומי אטון ויש בו מנות כמו טאטקי טונה אדומה על קראסט סומסום שמוגש עם תפוח אדמה מעושן (45 שקלים), אמפנדס במילוי בשר וצימוקים (36 שקלים) ופסטייה ממולאת בעוף, בצל מקורמל, שקדים, צימוקים ופיסטוקים ברוטב ברווז ליים וערער (32 שקלים). המסעדה עצמה מתפרשת על פני 240 מ"ר ומחולקת לשלוש קומות. יש בה בר אוכל לארוחות קלילות שבו אפשר גם להציץ על מה שמתרחש במטבח הפתוח, לאונג' המוביל לגרם המדרגות ומשם לקומה השנייה, בה ממוקם חלל המסעדה. בקומה השלישית פועל חלל לאירועים פרטיים עם מרפסת פתוחה.

מעבר בית הכנסת 12 כיכר המוסיקה ירושלים,  02-6266306, ראשון-חמישי 1:00-18:00, כשר למהדרין

 

המקדש

 

ברזאולה בניחוח אניס ב"המקדש". צילום: אסף אמברם

 

חומרי גלם טריים ומקומיים וטכניקות בישול מתקדמות תפסו השנה את הבמה המרכזית והציעו לנו הסועדים חדשנות מקומית מצד אחד ומצד שני גם גרמה לנו לחוש שאנחנו חלק מהעולם הגדול. במסעדת הבשרים החדשה שפתח בכפר סבא השף לירן בלו (לשעבר, "ננה בר", "קורדיליה") אפשר לראות את המגמה הזו בבירור. המקום עצמו מעוצב בהשראת לואיזיאנה של שנות ה-40 והתפריט מציע מנות בשריות שעשויות מבשר ישראלי טרי בלבד בטכניקות בישול חדישות שלקוחות מהעולם המולקולרי וממסורות בישול עתיקות. מבחר המנות הראשונות כולל למשל קרפצ'יו לשון בקר מעושן בעצי דובדבן (52 שקלים) וברזאולה סינטה כבושה בניחוח אניס וקינמון המוגשת מעל אבטיח דחוס בוואקום (42 שקלים). לעיקריות מציעים במסעדה הזו מנות כמו עוף שלם ללא עצמות ברוטב ברנדי מעושן (110 שקלים) וטאקו במילוי בשר שוק טלה בבישול ארוך עם בצל מקורמל בשומן אווז וטחינה אספרסו (75 שקלים).

עתיר ידע 4 מתחם אושילנד, כפר סבא, 09-7488824, ראשון-שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

מסעדות למטיילים באיזור הגליל

מבשלים ביוונית - מתכונים

המבורגרים יוצאים מהשגרה שכולם אוהבים, גם צמחונים

מתכונים עם בוטנים

כריכים שהם ארוחה שלמה - והם משגעים

קוקטיילים כמו במסעדה

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד בהחיים הטובים

ללמוד לבשל מהגדולים בתחום – בלי לצאת מהבית
האינטרנט מאפשר לנו לעשות הרבה דברים בלי לצאת מהבית. אנחנו עושים קניות, מחדשים מרשמים לתרופות ואפילו...
לקריאת הכתבה
להישאר עצמאי - כל העזרים לנהיגה בטוחה וקלה גם בגיל השלישי
בשיתוף Yellow המון גברים ונשים בגיל השלישי רואים בנהיגה סמל לעצמאות תפקודית. כתוצאה מכך, הם אינם רוצים...
לקריאת הכתבה
ללמוד נהיגה בגיל 50 פלוס
בדור שבו לומדים נהיגה ומוציאים רישיון כבר בגיל העשרה, כשכמעט בכל שעה ביום הכבישים פקוקים מעודף כלי רכב,...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה