חזרה להחיים הטובים

המסעדות עם הנוף הכי יפה בארץ

מצפון ועד דרום, כתבתנו יצאה לחפש את המסעדות הכי טובות שיש להן את הנוף המרהיב ביותר. לגזור ולשמור
מאת לין לוי 04/03/18
המסעדות עם הנוף הכי יפה בארץ
נוף מרהיב במסעדת קלמטה. צילום: דניאל לילה

 

 

 

 

אנחנו הולכים למסעדות כדי לבלות ולאכול טוב אבל אין ספק שהנוף הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה. הנוף הוא עניין של העדפה אישית. יש כאלה שמעדיפים נוף מדברי ואחרים נוף של טבע גלילי, יש כאלה שהחומות של ירושלים העתיקה מרחיבים את ליבם ואחרים מסוגלים לבלות שעות בצפייה בגלי הים. לפניכם אפשרויות לבילוי במסעדות שיש להם נוף קסום. ההמלצה שלנו: כדאי לשמור את הרשימה לטיולי החג הקרבים.

 

 

נמל הדייגים בעכו העתיקה: אלמרסא

 

 

  אלמרסא: מנות מהים בפרשנות גלילית (צילום: יפית בשבקין)

 

מסעדת "אלמרסא" ממוקמת בתוך נמל הדייגים של עכו העתיקה בתוך בניין בן 300 שנה אשר בתקופת שלטון המנדט הבריטי שימש כבית המכס של הנמל. מכל מקום במסעדה נצפה נוף פנורמי של ים ושל סירות הדייגים העוגנות על המזח. שף המסעדה אללא מוסא מציע תפריט עם מנות מן הים בשלל וריאציות וגם מנות דגים ופירות ים מהמטבח הערבי גלילי, תוך כדי הענקת פשרנות אישית.

 

 

 

  מנות איכות ונוף חלומי במסעדת אלמרסא. צילום: יח"צ

 

על קו החוף של חיפה: איטליאנו דה לה קוסטה

 

  מנות איטלקיות בניחוח ים תיכוני באיטליאנו דה לה קוסטה. צילום: יפית שקאלו

 

"איטליאנו דה לה קוסטה" היא מסעדת שף איטלקית הממוקמת על קו החוף שמול מפרץ חיפה ולכן מכל מקום בה אפשר לצפות בכחול אינסופי של ים. השף חמודי עוקלה (שהשתתף בעונה הראשונה של "משחקי השף") מגיש כאן מנות איטלקיות בניחוח ים תיכוני. במרכז המטבח השקוף של המסעדה ניצב טאבון שבו נאפות פיצות וצמוד אליו במחלקת הפסטות, שבה אפשר לראות את הפסטות הטריות מתייבשות על גבי מתקנים ייעודיים.

 

לאכול בנוף  חד פעמי, מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: חיים יוסף

 

נמל קיסריה: הלנה

 

  נוף של עתיקות וגלים מתנפצים במסעדת הלנה בקיסריה. קרדיט בועז לביא

 

מסעדתו של השף עמוס שיאן ממוקמת בנמל קיסריה, אחד מאתרי העתיקות היפים בישראל. הנוף שנגלה מהחלונות הענקיים של המסעדה משלב בין עתיקות ארכאולוגיות של הנמל העתיק לבין הגלים שמתנפצים על המזח. בגזרת האוכל, "הלנה" מציע תפריט שף שמבוסס על דגים ופירות ים ובו מנות המשלבות גם בשרים, צמחי בר ומאפים הנאפים בטאבון. יש במסעדה גם מרתף יין עתיק שיספק יין אשר יותאם במיומנות לסגנון הארוחה.

 

יפו העתיקה: קלמטה

 

 

מבנה בן 500 שנה, מסעדת קלמטה ביפו. צילום: דניאל לילה

 

 

"קלמטה" היא מסעדה ים תיכונים עם נשמה ואווירה יוונית הממוקמת בכיכר קדומים שביפו העתיקה. המבנה בו שוכנת המסעדה ייחודי לא פחות מהמיקום שלה מכיוון שמדובר על מבנה אבן בן 500 שנה בעל אלמנטים ערביים מקוריים, קשתות אבן וגולת הכותרת - חלון פנורמי ענק הצופה אל הים ומכניס את הצבע הכחול שלו לתוך המסעדה. בתפריט המסעדה תמצאו מנות יווניות קלאסיות וגם מנות המשלבות השפעות מכל אגן הים התיכון וגם מהמטבח הערבי.

 

בראסרי עין כרם

 

נוף הררי עוצר נשימה בבראסרי עין כרם. צילום באדיבות המסעדה

 

"בראסרי עין כרם" הוא ביסטרו שממוקם באחד הספוטים היפים ביותר של שכונת "עין כרם", מול הנוף ההררי. המסעדה מחולק ל-2 קומות, הקומה הראשונה בנויה מחללים פרטיים המחוברים זה לזה באמצעות מעברים מקושתים ובקומה השניה, אליה מוביל גרם מדרגות מתפתל, מרפסת גג הצופה אל הכנסייה בעלת הכיפות המוזהבות ואל העמק הירוק שעוטף את השכונה ההיסטורית. התפריט כאן מציע מטבח ים תיכוני חדש המשלב בתוכו השפעות מאיטליה, טורקיה ויוון.

 

אוכל נפלא והנוף לא פחות בבראסרי עין כרם. צילום: אפיק גבאי

 

ירושלים: רוף טופ

 

  מול הנוף הפנורמי של העיר העתיקה: רוף טופ. צילום: עמית גירון

 

מסעדת "רוף טופ" היא בראסרי אלגנטי הממוקם בקומת גג של מלון "ממילא". המסעדה הזו משקיפה באופן בלעדי כמעט אל אחד הנופים היותר מרשימים, שלא תוכלו לחזות בו באף מסעדה אחרת, מכיוון שמדובר על הנוף הפנוראמי של חומות העיר העתיקה. התפריט של "רוף טופ" מציע מטבח מקומי כשר עם פסטות, בשרים ומנות המבוססות על ירק עונתי.

 

בני ציון: ג'וז ודניאל

 

  מסעדה כפרית בלב השדות, ג'וז ודניאל. צילום: רוני פיינר 

 

המסעדה הכפרית הזו יושבת בתוך השדות החקלאיים של מושב בני ציון שבלב השרון. מעבר לחלל המסעדה ומרפסת שמשקיפה לשדות הירוקים, יש ב"ג'וז ודניאל" גם גינה הממוקמת מתחת לדק המרפסת, אליה מגיעים דרך שער ציורי. הגינה הזו משתרעת על פני 8 דונם שצמודים למסעדה ויש בה גם נחל מלאכותי עם חלוקי נחל, באר ובריכות דגים. ניתן להשקיף אל הגינה הזו מבעד לגפנים ולצמחייה שעוטפים את המרפסת ובסיום הארוחה אפשר לעשות סיור ברחבי הגינה, בין עצי הזית והדר שם גם ממוקמת החלקה חקלאית של המסעדה שבה מגדלים סלק, קולרבי, קייל, עגבניות ומרבדים של עשבי תבלין. 

 

 

 

 [#middleBanner] 

 

הפסטוראליות החקלאית והאווירה הכפרית באים כאן לידי ביטוי גם בתפריט העונתי עליו חתום השף שניר אנג־סלע והוא בעל מאפיינים ים תיכוניים עם קריצה לאיטליה.

 

תפריט עונתי עם מאפיינים ים תיכוניים בגוז ודניאל. צילום: רוני פיינר 

 

 

רמת ישי: לימוזין

 

  לימוזין. מגדלים עדר בקר במיוחד בשביל המסעדה (צילום: לין לוי)

 

 

מסעדת "לימוזין" היא אחת ממסעדות הבשר היותר טובות בצפון ולא סתם, היא שייכת לשני בוקרים שמטפחים עדר בקר במיוחד עבור המסעדה. לפני כחצי שנה המסעדה הוותיקה עברה למיקום חדש והיום היא שוכנת בתוך בניין בן 4 קומות שנבנה במיוחד עבור "לימוזין" על קצה צוק, ממנו נפרש נוף מרהיב של השדות החקלאיים של כל עמק יזרעאל. כבר בכניסה למסעדה, הנוף הזה מתפרץ מבעד לחלונות הויטרינה הענקיים ולמרות שמדובר על היכל ענק עם מטבח פתוח, מעדניה וקצביה, הנוף הזה יגרום לכם להתנתק מהכול ולהתמקד במי שאתם חולקים עימו את הארוחה.

 

 

 

  מסעדת בשרים מעולה בצפון, לימוזין. צילום: לין לוי

 

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

חוויה קולינרית ביקבי הארץ

לאכול, להתארח, להתאהב: הבשלניות שמארחות בביתן

אופנת וינטג': שופינג מוצלח בשוק הפשפשים

זיכרון בשקל: הצצה לילדותנו

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017

אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט

"בתרבות בגיאורגית לא מקובל שנשים יפתחו מסעדה"

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

הצטרפו לקהילת פנאי ותרבות של מוטק'ה

1  תגובות 0 אהבו


התמונה של תגונה
ששת שצ 04/03/18
מעניין שקלמטה ביפו ואיטליאנו בחיםה שוכנות באותו הבנין לפחות בכמה מהן הייתי אל מרסא, חוויה הלנה , ליגה גוז ודניאל  ארוחת מלכים בראסרי עין כרם טעמים שלא שוכחים
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד בהחיים הטובים

חופי הרחצה השווים ביותר בארץ
אין בילוי יותר נעים מחוף הים בקיץ הישראלי החם שלנו. גם אם אתם רגילים להשתזף באותו חוף הים האהוב עליכם כבר 20...
לקריאת הכתבה
6 גאדג'טים שיקררו לכם את הקיץ
בטח גם אתם לא זזים מהמזגן בימים אלו, נכנסים למקלחת יותר מפעם ביום וקופצים מדי פעם לים או לבריכה (כי אם...
לקריאת הכתבה
תרופות, איפור, פירות וירקות: כללי האחסון בקיץ
הבית שלנו מתחמם בקיץ, אבל האם זה אומר שאנחנו צריכים להכניס את כל מה שבדרך כלל נמצא במזווה או על השיש למקרר?...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה