חזרה להחיים הטובים

חוויה קולינרית ביקבים - מצפון עד דרום

רוצים ליהנות מטעימת יינות וגם מארוחה משובחת? בחרנו 4 יקבים ברחבי הארץ שמציעים פרט ליין טוב גם חווית טאפאסים, בראנצ'ים ושאר פינוקים
מאת לין לוי 21/02/18
חוויה קולינרית ביקבים - מצפון עד דרום
אירועים קולינריים מסקרנים לצד יין איכותי. צילום: יחצ יקב ויתקין

 

 

ביקבי בוטיק הפועלים בארץ כבר מזמן השכילו להבין, כי החיבור בין יין לחוויה קולינרית הוא דבר מתבקש במיוחד. אחרי הכל, ארוחה משובחת תמשוך גם את אלה שלא מחשיבים את עצמם כמבינים גדולים ביין. התובנה הזו הולידה אירועי קונספט שמתארחים ביקבים ובראנצ׳ים בימי שישי, שמציעים חווית בילוי מיוחדת המפגישה בין עולם הקולינריה ועולם היין. בחרנו 4 יקבים שמציעים ארוחות מופלאות וטעימות של יין משובח, שאתם פשוט חייבים לנסות.

  

יקב לטם

 

יקב ״לטם״ הוא יקב אורגני ביו-דינאמי שממוקם בישוב לוטם שבגליל המערבי. את היין מייצרים כאן יונתן קורן ויניב קמחי לצלילי מוזיקת עולם, המתנגנת בחלל היקב 24/7 מתוך אמונה שלצליל ישנה השפעה רבה על מולקולות היין. את היקב כולו בנו השניים במו ידיהם והוא עשוי מחומרים ממוחזרים, ממשטחי עץ ישנים, מעצים יבשים ומחומרים נוספים שנאספו על ידי בעלי היקב. בכניסה ליקב פועל בר עם מטבח פתוח, ובקומת הגלריה היקב מארח אירועים פרטיים וטעימות יין לקבוצות.

 

 
מייצרים יין לצלילי מוזיקת עולם. יקב לטם, צילום: לין לוי

 

 

ליקב ״לטם״ ניתן להגיע בתיאום מראש לאורך כל השבוע על מנת לערוך טעימת יין במסלול הכולל 4-5 יינות, ומחירו 35 שקלים לאדם. בימי חמישי, שישי ושבת מתקיימים במקום סעודות יין וטאפסים. על הכנת הטאפסים (20- 70 שקלים למנה), שההיצע שלהם מתחלף לפי העונה, אחראי יונתן שהוא גם הכורם וגם היינן של היקב. אפשר לשבת מסביב לאחד משולחנות האבירים, על הבר, בקומת הגלריה או במרפסת בעלת נוף גלילי עוצר נשימה.

 

מיקום: לוטם, גליל מערבי

מתי: חמישי 18:00- 23:00, שישי 11:00- 17:00, שבת 11:00- 23:00

לא כשר

 

 
בימי חמישי, שישי ושבת מתקיימים ביקב לטם סעודות יין וטאפסים. צילום באדיבות היקב

 

 

יקב וילהלמה

יקב ״וילהלמה״ הוא יקב בוטיק משפחתי הממוקם בבית טמפלרי מתחילת המאה ה-20. כיום היקב נמצא בבעלות מוטי גולדמן, חקלאי, מורה לפיזיקה ודור שני למשפחת מגדלי כרמים. גולדמן מייצר ב״וילהלמה״ זן מיוחד של יינות - יינות מדף או כפי שעוד נהוג לכנות אותם, יינות מתיישנים. בבית העתיק יש קומת מרתף שבה מתקיימים בתיאום מראש אירועי טעימת יין (35 שקלים לטעימת 4-5 סוגי יין) ומרפסת שעטופה בגפנים וצופה לנוף חקלאי, בה ניתן ליהנות מהבראנצ׳ים שמוגשים כאן בימי שישי.

 


בראנץ׳ ביקב וילהלמה עם בופה ויין. צילום: אלדד מאסטרו

 

 

הבראנץ׳ של ״וילהלמה״ מורכב מבופה הכולל 12 סלטים, שקשוקה, עוגות, מאפים מלוחים ולחמים, קישים, לזניה, ממרחים ואנטיפסטי, והוא מלווה בפלטת לחמים, ממרחים ומטבלים וגם ביצים כמובן. מחיר הבראנץ׳ לסועד: 95 שקלים, כאשר היין אינו נכלל בו אבל במידה שתהיו מעוניינים לשלבו, תיהנו ממחיר חנות על כל יינות היקב.

 

מיקום: בני עטרות, אזור מודיעין

מתי: שישי 9:00- 16:00

לא כשר

 

 
 שפע סלטים ומנות איכות בבראנץ' ביקב וילהלמה. צילום: לין לוי

 

 

יקב תשבי

יקב תשבי הוא אחד היקבים  הגדולים והמוכרים בארץ המנוהל כיום על ידי בני הדור השני של משפחת תשבי. במתחם היקב ״מסעדת תשבי״, שבראשה עומד השף גונטר בידרמן. בימי שישי מציעים בה בראנץ׳ (80 שקלים לסועד), שהתפריט שלו כולל מנות כמו אינטיאס מעושן על טוסט שמוגש עם סלט חסה הידרופונית, בריוש עם סלמון מעושן, עלי תרד, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז, סלט הרינג, קרואסון ממולא בביצה מקושקשת, עירית וגראבלקס ומנות נוספות. את כל הטוב הזה אוכלים בחצר יפהפייה שעטופה בגפנים מכל עבר.

 


המסעדה של יקב תשבי, דור שני לייננים. צילום: רן בירן

 

 

לאחר הארוחה תוכלו להיכנס לחנות היקב הצמודה למסעדה ולרכוש את יין הבית, שנמזג ממיכל נירוסטה ענק לתוך בקבוקי זכוכית במגוון גדלים, את הגלידה האיטלקית שמייצרים במקום ואת הקינוחים עם שוקולד ולרונה משובח.

 


בראנץ' עם כל טוב ביקב תשבי. צילום: דני גולן

 

 

מלבד המסעדה והחנות, במתחם תשבי פועלת גם מאפייה שמפיצה באזור ריח משכר, ובה נמכרים בגטים, לחמי שאור, חלות ועוגות. לצד המאפייה, במתחם הפתוח תחת כיפת השמים, פועלת פוד טראק (משאית מזון) שלצידה שולחנות פיקניק וספסלים, שם מוגשים בשרים מעושנים שנמכרים במשקל, לצד צ׳יפס ובירה קרה וגם כריכים בשריים. במידה שתגיעו לכאן, כדאי גם לקפוץ לביקור במרכז המבקרים של היקב שבו גולן תשבי מציע טעימות יין על הבר, ומבחר מרשים של שוקולד של המותג ״ולרונה״ הנמכר במשקל.

 

מיקום: צומת תשבי

מתי: שישי 9:00 - 15:00

כשר

[#middleBanner]

 

יקב ויתקין

 

ביקב המשפחתי שנחשב לחלוץ היינות הים תיכוניים מקיימים בימי שישי אירועים קולינריים, הכוללים גם טעימת יינות. זה יכול להיות אירוע ״שישי בשר ויין״, ארוחות פופ-אפ עם נושא מיוחד, סדנה וארוחת בשרים או אירוע טעימות מיוחד מלווה בפלטות יינות של משק יעקבס ולחמי שאור של מאפיות מהאזור עמק חפר. האירועים הללו מתקיימים במרכז המבקרים בעל האווירה המשפחתית, שבו בר ופינות ישיבה עם ריהוט עתיק, או בחצר רחבת הידיים של היקב הצופה אל הנופים החקלאיים של עמק חפר. כדי להתעדכן לגבי האירוע הקרוב יש להיכנס לדף הפייסבוק של היקב.

 

מיקום: כפר ויתקין

מתי: שישי אחת לחודש 10:00- 15:00

כשר

 


יקב ויתקין: אירועים קולינריים ביקב המשפחתי. צילום: יחצ

 

 

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

לאכול, להתארח, להתאהב: הבשלניות שמארחות בביתן

אופנת וינטג': שופינג מוצלח בשוק הפשפשים

זיכרון בשקל: הצצה לילדותנו

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017

אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט

"בתרבות בגיאורגית לא מקובל שנשים יפתחו מסעדה"

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

הצטרפו לקהילת פנאי ותרבות של מוטק'ה

 

 

0  תגובות  אהבו

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

סיימה 12 שנות לימוד בגיל 61

אומרים שאין גיל להגשים חלומות. נראה ששרה בזר, אוטוטו בת 61 מנס ציונה, אמא לשלושה וסבתא לשמונה, היא ההוכחה...

לקריאת הכתבה
ספרים רבותיי: 4 המלצות קריאה

החודש אמורים היו להתקיים, כמדי שנה, מגוון ירידי ספרים ברחבי הערים במסגרת אירועי "שבוע הספר", אך מגפת...

לקריאת הכתבה
"אימצתי כלב כדי שיהיה לי חבר בתקופת הקורונה"

מרסלו גוטהלף, בן 53 מבית-עריף, חי לבד, ובמהלך ימי הסגר של הקורונה הוא חש בודד במיוחד. אז הוא החליט לאמץ כלב....

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה