חזרה להחיים הטובים

טיולים קולינריים: לטייל, לאכול, לבשל

רוצים להשתלם בבישול איטלקי או צרפתי, ללמוד לגלגל סושי, לסייר בשווקים מקומיים ולבקר ביקבים מיוחדים? טיולים קולינריים וסדנאות בישול נערכים בכל מדינה כמעט. אפשר לצאת לטיול מאורגן מהארץ או להצטרף עצמאית לסדנה. כמה דוגמאות, על קצה המזלג
עדי כץ 04/07/10
טיולים קולינריים: לטייל, לאכול, לבשל
שכיות החמדה שראיתם במוזיאון מסוים עלולות להישכח מלבכם כשתחזרו מחו"ל מהר יותר מאשר המרק או התבשיל המדהים שאכלתם במסעדה כפרית על אם הדרך. אין מה לעשות, החך מתרשם עמוקות יותר וגם זוכר, ולכן חלק בלתי נפרד, ולעתים אף המהנה ביותר, בטיולים שלנו בעולם הוא האוכל. תירוץ מצוין ללכת עם זה עד הסוף ולהתפרע כאילו אין מחר הוא טיול קולינרי. האוכל, תוכלו תמיד לומר, הוא חלק אינטגרלי מכל תרבות, והמניעים שלכם הם אנתרופולוגיים טהורים. כיוון שטיול קולינרי לא מבוסס רק על אכילה ומשלב סדנאות והשתלמויות ברזי המטבחים המקומיים, תזכו בנדבך נוסף לפעילות ההסברתית. העניין שלכם בבישול, הסבירו לחבריכם, הוא חובק עולם, ואתם פשוט חייבים ללמוד ישירות משף צרפתי או מאמן סושי יפני. החוויה היא לרוב רב תחומית. היא כוללת מלבד סדנאות הבישול גם סיורי קניות בשווקים מקומיים או בחוות לגידול ירקות, צפייה בתהליכי הייצור של המזונות המאפיינים המטבח המקומי, טעימת יינות ביקבים, אכילה במסעדות ומפגשים עם בשלניות מקומיות לצד שפים מדופלמים. מדובר בתענוג שאינו זול, בעיקר אם אתם יוצאים בקבוצה מאורגנת מישראל, כי מדובר בבילוי הכולל ארוחות גורמה, אירוח ברמה גבוהה ושכירת אנשי מקצוע. גם המצרכים היקרים והלוגיסטיקה הסבוכה מייקרים את העסק.
בקבוצה מהארץ: טוסקנה, פרובנס וטוקיו
טוסקנה ופרובנס הם מהיעדים החביבים על תיירי הקולינריה. חברת TMV (Tailor Made Vacation), מארגנת טיולים קולינריים לשניהם. "אני אישית מאוד אוהב את שני האזורים האלה", אומר רונן ענבר, מנכ"ל החברה. "מאוד חזק שם הקטע של היין והבישול כפרי". בטיולים משולבים לינה בווילה כפרית, סדנאות בישול, ארוחות במסעדות, מפגשים עם שפים ועם בשלניות מקומיות וביקורים במאפיות, בחוות לייצור גבינות, במפעלי פסטה, ביקבים ובבתי בד. "הקבוצות הן לרוב קטנות, 12-16 איש, מרביתם חברים שרוצים לצאת יחד, אבל יש גם קבוצות שאנחנו מרכיבים. מדובר בחוויה מאוד מיוחדת והתמהיל נקבע בהתאמה אישית עם הקבוצה. חלק בלתי נפרד מהעניין אלה הסדנאות לבישול עצמי עם בשלנים מקומיים שנערכות בבתים כפריים, במלונות בוטיק, בווילות או במסעדות, כשבכל מקום החוויה קצת שונה". ענבר מדגיש ששפים לא תצאו מהטיולים האלה. "אתה לא נהיה איש מקצוע. הרעיון הוא לחוות מפגש בינאישי עם מנות מקומיות, עם אנשים ועם תרבות שונה. בשילוב עם התנסות אישית, זה נותן מרכיב יותר עמוק לחוויית הטיול. לפרטים: www.toscanamia.co.il www.myprovence.net 09-76777180 השף שלום שטרית ייקח אתכם גם הוא לאיטליה ללמוד בישול טוסקני בארמון עתיק באזור קיאנטי שליד פירנצה. הארמון, למרות גילו המתקדם, מאובזר בכל מה שצריך למגורים נוחים, ובו גם נערכתת סדנת הבישול, שתוצאותיה יוגשו בחדר האוכל. השף שטרית מתוגבר בשפית מקומית שתלמד אתכם להכין בצק פסטה, פטוצ'יני, רביולי וטורטליני. עם שטרית תאפו לחמים ותבשלו מרקים, תבשילי קדרה וסורבה.


הטיול כולל גם גיחות לשווקים המקומיים, למחלבה לייצור פרמז'ן ולבית יצור לחומץ בלסמי, לביקור במוזיאון היין ולגימת יין קיאנטי אדום ולבן וכמובן לארוחות במסעדות בסגנונות שונים. ויש בתוכנית גם פעילות אתגרית בדמות הצטרפות לציידי פטריות הכמהין וכלביהם למסע חיפוש קדחתני ביער. שטרית, אגב, יוצא עם קבוצות בשלנים גם לקרואטיה ולצרפת. לפרטים: www.lpd.co.il 052-3205321 גם ליעדים אקזוטיים יותר תוכלו לצאת עם קבוצה מישראל. "אקו טיולי שטח" מארגנת טיולים קולינריים ליפן, שכותרתם "אמנות הבישול, מסע קולינרי אל ניחוחות יפניים". לקבוצות מתלווה האנתרופולוג רז שרבליסט, מנחה סדנאות לאנתרופולוגיה של האוכל ומדריך טיולים. תוכלו לבקר במחוזות הבישול היפני וללמוד על מקורותיו, על הקשר שלו אל הטבע ועל הפילוסופיה שמאחוריו. המסע יעבור באי הונשו, בטוקיו הבירה ובקיוטו שהיא המרכז המסורתי, וגם בחוף המערבי ובהרי "הקצף הלבן". אחד משיאי הטיול הוא ביקור בפסטיבל האוכל בטוקיו, ויש כמובן גם סדנאות עם שפים יפנים, בהן סדנת אטריות סובה וסדנת ממתקי שעועית אדומה. בנוסף תבקרו בחווה לייצור וואסאבי, הסחוג של היפנים, ובמבשלת סאקי, תסיירו בשוק הדגים ופירות הים של טוקיו ותציצו לאתרים לייבוש אצות בכפרים. לפרטים: www.eco.co.il 03-6879090
באופן עצמאי: אמסטרדם, פריז ושנחאי
אם אתם רוצים לעשות את זה עצמאית, תוכלו להירשם, גם מהארץ, לסדנאות הבישול, האפייה, הכנת קישוטי המזון ומה לא הנערכות עבור תיירים, באנגלית, במקומות רבים בעולם. הסדנאות הן בנות כמה שעות עד כמה ימים (ואז הן כוללות לינה בחלקן), וניתן לבנות סביבן טיול קולינרי משלכם. אם בטוסקנה עסקינן, באתר www.tuscanepicure.com, תוכלו למצוא סיורים קולינריים המשולבים בסדנת בישול של שבוע, כולל לינה. כל סיור וסדנה מוקדשים לפן אחר של המטבח הטוסקני, עם דגש על מזון אורגני. באמסטרדם תוכלו להשתתף בסדנאות בישול, גם הן באנגלית, של חברת Mokum, בהדרכת שף מקצועי. אפשר לשלב גם סיור קולינרי בעיר. לפרטים: www.amsterdam.mokumevents.com. בפריז מקיים השף אוליביה ברט סדנאות בישול בנות יום אחד בשם Les Coulisses du Chef. לפרטים: www.cookingclassesinparis.com. בטוקיו פועל בית הספר "טעם של תרבות" המציע סדנאות וסיורים המוקדשים לאמנות האוכל היפנית, בדגש על הבישול היפני הביתי, השונה מזה שמוצאים במסעדות. בנוסף יש ארוחת טעימות של מנות מסורתיות, טעימות סאקי וסיור בשווקי טוקיו. לפרטים: www.tasteofculture.com. בבישול סיני תוכלו להשתלם ב"סדנת הבישול הסיני" הפועלת בשנחאי ובערים נוספות בסין (בבייג'ין עדיין לא). הסדנאות הן בנות שלוש שעות וחלקן כוללות סיור בשוק. לפרטים: www.chinesecookingworkshop.com.
עוד על טיולים:

הודו - לצעירים ברוחם

קורפו: קסם של אי

קוסטה ריקה: ארץ שהיא שמורת טבע

אלסקה: קרחוני ענק וחיות בר

טנזניה וקניה - חובה לאוהבי הטבע

לקהילת טיולים, נופש ותיירות:

לחצו
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה