חזרה להחיים הטובים

לאכול בעיר, להרגיש בכפר

כשרוצים ליהנות מהטבע אבל להישאר בעיר: המסעדות ברחבי הארץ שמתאימות לחוויה החלומית
מאת לין לוי 26/04/18
לאכול בעיר, להרגיש בכפר
גינה מטופחת ובמרכזה עץ לימון והכל במרכז העיר. מסעדת עץ לימון, צילום: באדיבות המקום

 

 

  

אז נכון שהעיר מציעה שפע אפשרויות לבילוי תרבותי אבל גם האווירה האורבנית כוללת הרבה בטון ומעט פסטורליות. כשאתם חשים מעת לעת צורך במראות ירוקים בעיניים ובציוץ ציפורים באוזניים, וגם רוצים לסעוד במסעדה איכותית, הפתרון הוא מסעדה באווירה פסטורלית שמעניקה לבילוי מחוץ לבית ערך מוסף וניחוח רענן שהם חלק בלתי נפרד מבילוי בטבע.

 

בחרנו כמה מסעדות עירוניות שמציעות אזור ירוק, גינה פסטורלית או חצר מטופחת החבויה מן העין, שכדאי להזמין בהם מקום לארוחה, רגע לפני תחילת עונת המזגנים.

 

 Ewa Safi

 

"אווה סאפי" היא מסעדה מרוקאית השוכנת במבנה שמיועד לשימור. בפנים המסעדה שוררת אווירת לאונג' אתני ובחוץ תמצאו חצר עירונית סודית עם בוסתן עצי פרי וצמחי תבלין. החצר עשירה בכורסאות וספות עליהן ניתן להתרווח בנוחות ולתפוס בריזה תל אביבית.

תפריט המסעדה מציע מטבח מרוקאי כשר ולהשלמת האווירה האתנית מושמעת במקום מוזיקה מרוקאית ושירים בערבית המבוצעים בסגנון מודרני. בגזרת המנות הראשונות המסעדה מציעה לחם מרוקאי פראנה ומגש של סלטים (49 שקלים) ביניהם המטבוחה המפורסת של סוליקה, אימם של בעלי המסעדה וגם מנות נוספת כמו פסטיה (56 שקלים) למשל.

בגזרת העיקריות מציעים ב"אווה סאפי" מבחר סוגים של טאג׳ין ביניהם טאג'ין טלה ושזיפים (148 שקלים) וגם מנות בשר כמו צלעות טלה (69 שקלים ל-100 גרם) הנחשבות למנת הדגל של המסעדה.

כתובת המסעדה: השחר 8 תל אביב, 054-2533348

שעות פתיחה: ימים ראשון עד חמישי 12:00-16:00, 18:00-חצות, יום ו' 12:00-16:00,מוצאי שבת - שעה אחרי צאת השבת ועד חצות.

 

 

, 
אווה סאפי. מסעדה מרוקאית בלב תל אביב. צילום: סולל פקיאל

 

קפה ציונה

בית הקפה הוותיק שוכן במבנה עתיק שבעליו היו ממקימי המושבה נס ציונה. בכניסה למקום תמצאו חצר סודית מלאת קסם, חבויה מהרחוב הראשי של העיר ואם עוברים במקרה באיזור ולא יודעים אודותיה, אין שום סיכוי להגיע אליה במקרה.

החצר עתירת עצי פיקוס עתיקים ויש בה גם מרפסת מקורה וממוזגת לימים החמים. המסעדה עצמה מעוצבת באמצעות פריטי וינטאג' מהאוסף הפרטי של בעלי המקום והתפריט מציע מגוון עצום של ארוחות בוקר (28-72 שקלים).

בשעות הצהריים מגישים במקום ארוחות עסקיות ובערב מוגשות מנות עיקריות על טהרת הדגים, פסטות, פיצות ומנות מיוחדות שלא תמצאו כמותן בשום מקום אחר כמו למשל סלט כוסמין (68 שקלים).

מעת לעת מארחים ב"קפה ציונה" הופעות חיות על מנת להנעים את הסעודה במקום ולהעניק לה ערך מוסף של בילוי תרבותי.

כתובת: ויצמן 18 נס ציונה, 08-8586565

שעות פתיחה: ימים ראשון עד שישי 8-23:00, שבת 12:00-23:00 (בשבת לא מוגשות ארוחות בוקר).

 

 

 

קפה ציונה בחצר סודית בנס ציונה. צילום: יח"צ

 

ויקי כריסטינה 

 

"ויקי כריסטינה" הוא טאפס בר שממוקם מתחת לעץ הפיקוס העתיק שסביבו נבנה כל מתחם התחנה שממוקם על הגבול בין תל אביב ליפו. במקום מושמעת להנאת הקהל מוזיקה לטינית ולפעמים גם הופעות חיות המלוות ברקדניות פלמנקו.

המקום כולו שוכן תחת כיפת השמים ומתפרס על פני חצר בגודל דונם (!), האווירה במקום צעירה ואנרגטית ועיצוב המקום שואב השראה מפארק גואל המפורסם בברצלונה, כך שבקלות ניתן להרגיש כאן כאילו יצאתם את גבולות הארץ ואתם בספרד.

התפריט מציע מגוון סוגים של טאפס ספרדי(18- 48 שקלים), מנות צמחוניות (29-49 שקלים) וגם מבחר דגים ופירות ים (39- 62 שקלים).

כתובת: מתחם התחנה נווה צדק תל אביב, 03-7367272

שעות פתיחה: ראשון עד שבת 12:00 בצהריים - 01:30 בלילה

 


ויקי כריסטינה, פסטורלית בנווה צדק. צילום: דן פרץ

 

שגב קיטצ׳ן

 

מסעדת קונספט של השף הלאומי משה שגב שוכנת בפינה הכי ירוקה בקניון שרונים בהוד השרון והיא מעוצבת בהשראת משתלת in door וכוללת עשבי תיבול שהארומה שלהם צובעת את חלל המסעדה באוווירה רעננה.

לאחר הזמנת המנה העיקרית, יוגשו למרכז השולחן שלכם באופן אוטומטי מבחר מנות ראשונות בעלות 39 שקלים לסועד, אבל אין אלה הסלטים שאנו רגילים לקבל במסעדות גריל, אלא סלטי שף שבכל אחת מהן הושקעה מחשבה.

לאחר מנות הפתיחה ניתן לעבור למנה העיקרית אותה תבחרו מתוך תפריט הפיוז'ן שמכיל למעלה מ-50 מנות שהן חיבורים קולינאריים בין מטבחי המזרח למערב, תוך כדי שימוש בצמחי תבלין טריים מהמשתלה.

כתובת: הרקון 2 מתחם שרונים הוד השרון, 077-4142025 שלוחה 1

שעות פתיחה: ראשון עד שבת 12:00-23:00 (בשישי המסעדה נפתחת בשעה 13:00), עסקיות בימים ראשון עד חמישי 12:00-16:45, תפריט ערב מוגש מ-17:00 עד 23:00

 

 

 


פסטורליה עירונית בשגב קיטשן. צילום: אנטולי מיכאלו

 

עץ הלימון

 

במסעדת "עץ הלימון" מציעים מטבח חלבי כשר למהדרין וגינה מטופחת שטובלת בירוק ובמרכזה עץ לימון ענק. בבוקר מוגשות במקום מגוון ארוחות בוקר כמו למשל ארוחת בוקר איטלקית (71 שקלים ליחיד, ו-124 שקלים לזוג) או ארוחת בוקר ישראלית (65 שקלים ליחיד או 115 לזוג) ובשעות הצהריים התפריט מתחלף ומציע כריכים חלביים (25- 28 שקלים), פיצות, פסטות (50- 68 שקלים) ומנות דגים (90- 125 שקלים).

כתובת: החשמונאים 2 הוד השרון, 09-7464422‏

שעות פתיחה: ראשון עד חמישי 09:00-23:00, שישי 08:00-14:00, שבת - סגור.

 


 מסעדה מתחת לעץ הלימון. צילום באדיבות המקום

 

פדרו

 

הרחק מהמולת בתי המלון, באזור התעשיה של אילת, נמצאת מסעדת שוק עם גינה צבעונית מלאה בפרחים, צמחי תבלין וירקות ובה פועל טאבון ענק. בפנים המסעדה מעוצבת עם המון צבעים ויש בה אווירה קלילה ולא מחייבת כפי שיעה למסעדות שוק. ב"פדרו" מתמחים בבשר ויש בתפריט מבחר נתחי פרימיום ביניהם גם כאלה המתאימים לזוג כמנת חלוקה. מלבד הבשר יש בתפריט המסעדה גם מנות דגים מקוריות כמו סביח של דג ים ושרימפס בלוצ’יז וגם כמה אפשרויות צמחוניות וטבעוניות. בימים ראשון-חמישי בין השעות 17:00- 18:30 ובימי שבת בין השעות 14:00- 18:30 תוכלו ליהנות כאן מ- 50% הנחה על כל התפריט במסגרת העסקיות הלא שגרתיות והמשתלמות.

כתובת: שדרות יעלים 38 אילת, 08-6379504

שעות פתיחה: ראשון עד חמישי מ-16:30 עד הלקוח האחרון, שישי מ- 18:00 עד הלקוח האחרון, שבת מ 14:00 עד הלקוח האחרון.

 


רחוק מהמלונות, קרוב לטבע: פדרו באילת. צילום באדיבות המקום

 

רוברטה וינצ׳י

 

"רובטרה וינצ'ה" היא מסעדת שף איטלקית עם עיצוב מודרני וחצר ירוקה ומטופחת שמוסתרת מהרחוב ובה עצי פקאן ואווירה של כפר. החלל הפנימי שלה מעוצב כך שתשכחו שאתם נמצאים במושבה פרד חנה, כי הוא משדר אורבאניות איטלקית שלא הייתה מביישת מסעדות במילאנו. התפריט מציע את הקלאסיקות של המטבח האיטלקי ויש בו מנות כמו קוביות פולנטה (48 שקלים), ריזוטו פטריות (58 שקלים) ומבחר פיצות (44-64 שקלים) הנאפות בטאבון ענק אותו אפשר לראות מכל פינה במסעדה מכיוון שהוא תופס את המקום המרכזי במטבח הפתוח שמאחורי הבר. בנוסף לכך יש במקום גם מבחר פסטות (44- 88 שקלים), מנות בשר ובסופי השבוע גם בראנצ׳ים איטלקיים.

אחוזה 43 פרדס חנה כרכור, 04-6037377

 

 
רוברטה וינצ'ה. צילום: דניה ווינר

 

בראנצ'ים מסביב לעולם - בכל רחבי הארץ

 

מתכונים ממסעדות שמתאימים לארוחות חגיגיות

אסיה זה כאן - מתכונים אסיאתיים קלים ונפלאים

מתכון למרק עשיר עם חוואיג'

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017

אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט

לא סתם מרק: 4 מרקי דגים

מתכון לפילה דניס ופסטה שחורה

 

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

0  תגובות  אהבו

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

"בזכות הקורונה חזרתי לצייר"

הקורונה הכניסה לחיינו הרבה חוסר ודאות, דאגות וריחוק חברתי, אבל גם העניקה לרובנו פרספקטיבה אחרת על החיים...

לקריאת הכתבה
חול המועד סוכות: המדריך לאירועים ולבילויים אונליין

אחרי שאת חול המועד פסח הקרבנו לטובת נגיף הקורונה, גם את חול המועד סוכות נאלץ להעביר בבית, או מקסימום...

לקריאת הכתבה
4 המלצות קריאה לכיפור הקרב ובא

יום כיפור פלוס סגר - נדמה שהשנה קיבלנו במבצע 1+1 שפע של זמן לחשבון נפש, להרהורים וגם...לספרים. אם ביום כיפור...

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה