חזרה להחיים הטובים

מסיבת גן

גן מאיר במרכז תל אביב חוגג שבעים שנה להקמתו באירוע שיכלול סיורים, מוזיקה, סרטים אמנות רחוב ועוד שלל פעילויות
רעיה הנרי 26/03/14
מסיבת גן

צילומים: ארכיון עיריית תל אביב יפו

 

גן מאיר, בין הרחובות המלך ג'ורג' וטשרניחובסקי, הוא הריאה הירוקה הכי יפה של מרכז תל אביב. הוא נחנך שמונה שנים לאחר מותו של מאיר דיזנגוף, בשושן פורים 1944, יום הולדתו של דיזנגוף, ונקרא על שמו.

בתכנון הגן הושקעה מחשבה רבה, והראייה לכך היא שעד היום, 70 שנה לאחר הקמתו, הוא משמח את תושבי הסביבה. הגן נעים, ירוק ומזמין, הילדים משחקים בגן השעשועים הגדול והמטופח, בלייני בוקר יושבים בשלווה בבית הקפה הנחמד הצמוד למרכז הגאה, ספורטאים חובבים נהנים ממתקני הספורט, הציפורים מצייצות על העצים הוותיקים וסביב בריכת המים היפה ושופעת הצמחייה, וגם כלבי העיר לא קופחו, והם משחקים בגינת הכלבים במקום.

 

וקצת היסטוריה: "75 שנה חי מאיר דיזנגוף, ראש העירייה המיתולוגי של תל אביב וכשמלאו לו 70 שנה (ב-1931), יצאה תל אביב מעורה על מנת לחגוג את יום הולדתו", מספרת ידידה בר צבי, מנהלת פרויקטים ואירועים בעיר. "ועדת חגיגות מיוחדת הוקמה לכבודו, ימי חג הוכרזו בתל אביב, ועל מרפסת בית העירייה ברחוב ביאליק הוצבה הכרזה 'יחי ראש העיר מר מאיר דיזנגוף'".

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

עד מהרה הפך גן מאיר לאזור הבילויים והמשחקים של ילדי תל אביב, וגם לאתר התבודדות לילי של זוגות אוהבים. טקסי נטיעת השתילים של ילדי הגנים בט"ו בשבט וחגיגות הביכורים של ילדי בית הספר פיארו אותו. בסופי השבוע הגיעו תושבי העיר לגן, ורקדו לצלילי תזמורת.

 


ביום כ"ט בנובמבר, יום הכרזת המדינה על ידי העצרת הכללית של האו"ם, היה גן מאיר מוקד של חגיגות, ואלפים מתושבי העיר, שחגגו קודם לכן ברחבה מול קולנוע מוגרבי, הגיעו אליו להמשך החגיגות עד אור הבוקר.


עיריית תל אביב-יפו מזמינה את כולם לגן מאיר ביום שישי 28 במרץ, בין השעות 11:00-15:00 כדי לחגוג 70 שנה להקמתו בהפעלות, מוזיקה ואמנות רחוב. בין הפעילויות שיתקיימו: סיורים מודרכים בגן ובסביבתו, הקרנת סרטים על תל אביב, ריקודי עם, ההצגה: "תל אביב שלי" של תיאטרון אורנה פורת, מתחם רכיבה על סוסים, סדנאות יצירה, שעת סיפור, הופעה של הזמרת דפנה ארמוני ועוד. הכניסה חופשית

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

מלון שומאכר בחיפה, או: איך בוחרים מלון בגיל 70?

הוזמנתי ללילה במלון שומאכר בחיפה, מלון בוטיק חמוד ומיוחד בעיצובו, למבוגרים בלבד (זה אומר שלא תמצאו כאן...

לקריאת הכתבה
השקט שנשאר: חווית בריאות והתחדשות במלון "בריאה" בגלבוע

הדבר הראשון ששמים לב אליו כשנכנסים למלון "בריאה" בגלבוע, מעבר לנוף המשגע, הוא השקט. שקט נעים, שעוטף אותך מכל...

לקריאת הכתבה
עציצים למתחילים: הצמחים שלא תצליחו להרוג

צמחים, כמו ילדים וכל אורגניזם חי אחר, זקוקים לטיפול מסור כדי שיגדלו. נעים לגור בבית עם עציצים, הם גם יפים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה