נפגשים ומציירים

צילומים: Shutterstock
מדי שלושה שבועות מתכנסת בשעות הבוקר בבית קפה באזור התעשייה של פתח תקווה קבוצה של אמנים לא צעירים. כל אחד מביא איתו את "שיעורי הבית", והקבוצה יושבת לדון בעבודות של חבריה ובאמנות בכלל. לעתים הם מציירים ביחד, ותמיד מסכמים את המפגש בארוחת צהריים משותפת.
"זה שונה לגמרי. את רואה את הבן אדם, איך הוא מדבר, איך הוא מתלבש. גם הציורים נראים הרבה יותר חיים במציאות. באופן טבעי, במפגש פנים מול פנים אפשר גם להתבטא יותר, ותוך כדי שיחה עולים כל מיני נושאים וכיוונים בלתי צפויים. אנחנו מדברים גם על תהליך העבודה והיצירה שלנו, כי כל אחד עובד בצורה אחרת ובטכניקה אחרת. רובנו ותיקים וכל אחד כבר פיתח כיוון, ותמיד מעניין לראות ולשמוע דברים חדשים".
"יש הרבה אנשים שמחפשים פעילות יצירתית וחברתית, זה עושה טוב לנפש", אומרת מור. "החוויה של המפגש, של הארוחה המשותפת. רובנו בקבוצה ללא זוגיות, ולאכול ביחד זה כיף. זה משמש פונקציה חברתית, זו סיבה לצאת מהבית ולהכיר אנשים חדשים. שלא כמו באינטרנט, המפגש מאפשר הכרות יותר אינטימית, מבט, שיחה ויש אפשרות לתת תשומת לב אישית יותר לכל אחד ומשוב רציני יותר על העבודות".
לפניות לאלינור מור: [email protected]
לפתיחת קבוצות נוספות סביב תחביב או עניין משותף, אפשר לפנות ל[email protected] לקבלת מידע, ליווי ותמיכה פרסומית לגיבוש הקבוצה, דרך מוטק'ה.
לקהילת פנאי: לחצו |


הדבר הראשון ששמים לב אליו כשנכנסים למלון "בריאה" בגלבוע, מעבר לנוף המשגע, הוא השקט. שקט נעים, שעוטף אותך מכל...
צמחים, כמו ילדים וכל אורגניזם חי אחר, זקוקים לטיפול מסור כדי שיגדלו. נעים לגור בבית עם עציצים, הם גם יפים...
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...