חזרה למגזין אוכל

סלט ירקות שורש אסיאתי

ערכם התזונתי וטעמיהם של ירקות השורש מאפשרים לשלב אותם במגוון מאכלים. והכי כדאי להכין מהם סלט טרי, רענן ועשיר בטעמים
עדי כץ 26/05/14
סלט ירקות שורש אסיאתי

צילומים: Shutterstock  

 

בעבר הם נחשבו למזון עניים, אבל ירקות השורש פינו זה מכבר נתיב למרכז הזירה הקולינרית והם מופיעים יחדיו במתכוני מרקים, תבשילי קדרה, פשטידות, לביבות, מחיות וסלטים, ואפילו כחטיפי צ'יפס בריאותיים. השורשים נחשבים מסורתית לירקות חורף, אבל אפשר להשיג אותם כל השנה וכדאי לשלבם בתפריט.


חלק מהם (גזר, קולרבי, צנון, בצל) אפשר לאכול חיים, אחרים (תפוחי אדמה, בטטות) זקוקים לבישול וכמה מהם (לפת, סלק) אפשר גם להחמיץ. על פי הרפואה הסינית, השורשים אוצרים בתוכם את אנרגיית האדמה שבה התפתחו ולכן מחזקים את האיברים בגוף הקשורים לאלמנט האדמה, הקיבה והטחול. ואכן, כמחסן האנרגיה של הצמח, ירקות השורש חייבים להכיל חומרים מזינים רבים.

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה