מוטקה > בלוגים > הבלוג של חיים של טבעונית > מי צריך גבינה כשיש אגוזים?

מי צריך גבינה כשיש אגוזים?

במקום למלא את הגוף במוצרי חלב מזיקים, אפשר וכדאי להכין בבית ממרחים, יוגורט ואפילו "גבינות" קשות בלי חלב בכלל
מי צריך גבינה כשיש אגוזים?

אני לא מתה על תחליפים, אבל אני בהחלט מבינה את הצורך במרקם ובטעם האהובים, במיוחד אם יש אפשרות להכין מוצרים דמויי גבינה בקלות, וגם לדאוג שהם יהיו בריאים וטעימים. לא תאמינו אילו ממרחים נהדרים אפשר להכין מכל מיני סוגים של אגוזים והמשקיענים יכולים להכין כיכרות "גבינה" מעולות, שאפשר לפורר וממש לפרוס ולהגיש עם יין טוב.

הממרח הגבינתי הכי פשוט וידוע הוא ממרח קשיו - משרים אגוזי קשיו טבעיים למשך כמה שעות במים, כדי שהם יתרככו ויספגו מעט מהנוזלים. מסננים אותם וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון, עם מעט מים, מיץ לימון, שום אם רוצים וקצת מלח. אפשר גם להוסיף מעט טחינה, להגברת הקרמיות. חוץ מלמרוח אותו על לחם, אפשר להשתמש בממרח הזה כמטבל וגם למתכונים של פיצות ומאפים.

גבינה מאגוזים

עוד אגוזים שממש יאהבו להפוך לממרח הם אגוזי מקדמיה, אגוזי מלך וגם שקדים מולבנים. מהאגוזים האלה מכינים גם "גבינות" קשות נהדרות, כשהטכניקה הבסיסית היא טחינה, סינון באמצעות בד גבינה (או חיתול בד) ואפייה בתנור. לא תאמינו אילו טעמים מיושנים נפלאים מתקבלים! בטכניקות אחרות אפשר להכין גם יוגורט ומיונז, מבוססים משקה סויה, ומטעמים נוספים.

"גבינות" טבעוניות ללא חלב הפכו בשנים האחרונות ללהיט, גם אצלנו וגם בעולם. הנה, בקיץ האחרון יצא לאור ספר שלם של מתכונים לגבינות טבעוניות מעולות תוצרת בית.

חג שמח :-)

הבלוג שלי - מתכונים מאת אורי שביט

תגובות  4  אהבו 

5675
היי עודד, אני אמנם לא מוסמכת בענייני תזונה, אז אביא דברים מפי אחרים שכן מוסמכים להשיב: שומן הוא אמנם אלמנט בולט בהרכב התזונתי של אגוזים, אבל לא מדובר ב"סתם" שומן. האגוזים דלים בשומן רווי ועש...
היי עודד, אני אמנם לא מוסמכת בענייני תזונה, אז אביא דברים מפי אחרים שכן מוסמכים להשיב: שומן הוא אמנם אלמנט בולט בהרכב התזונתי של אגוזים, אבל לא מדובר ב"סתם" שומן. האגוזים דלים בשומן רווי ועשירים בשומנים בריאים שאינם רוויים - שומן חד לא רווי ושומן רב בלתי רווי. השומנים האלה מורידים את רמות הכולסטרול 'הרע', את הסיכון לקרישת דם והפרעות בקצב הלב, ושומרים על עור בריא.
טעים ובריא, כבר אמרנו :-)
אני עושה כבר שנים אחדות גבינות בגרסאות אחדות בעזרת אגר אגר, שמרי בירה, קווקר, קשיו טחינה ועוד...גבינות במרקם דומה לגבינה קשה וטעים...בעיקר מצליח להערים על אלו שאינם יודעים שזה איננו חלב.
מתענינת בגיבון גבינות.
החומרים שציינת אינם רגילים האם
לומדים זאת בסדנאות?
אושלמדת זאת מניסיון?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

מסעדות טבעוניות כובשות את המיינסטרים
השבוע יתקיים אירוע מיוחד וחגיגי במסעדת ננוצ'קה - ערב טבעוני למהדרין על טהרת הצומח, עם אורח הכבוד גארי יורופסקי (שאחראי על "ההרצאה הכי טובה שתראו" שכבר זכתה למעל מיליון צפיות בישראל בלבד)...
לקריאת הפוסט
טבעונות בקלי קלות: פשוט, מהיר וטעים
גם אני הייתי מלאה פעם בדעות קדומות על טבעונות. הגיע הזמן לנפץ כמה מיתוסים בדרך לחיים טבעוניים קלים וטעימים מרגע שנחשפתי אל המידע על דרכי הייצור של המזון מן החי והפגיעה בבעלי החיים, על ההרס...
לקריאת הפוסט
מה אתם אוכלים כשאתם רוצים להתפנק?
הפסקתי לאכול כבד אווז כבר לפני שנים, הרבה מאד זמן לפני שבכלל העליתי בדעתי להיות טבעונית. ברגע שהבנתי מה נדרש על מנת שהאיבר הזה יעשה את דרכו מהמפטמות אל השולחן, החלטתי מיד להוציא אותו מהצלחת...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה