מי צריך גבינה כשיש אגוזים?

אני לא מתה על תחליפים, אבל אני בהחלט מבינה את הצורך במרקם ובטעם האהובים, במיוחד אם יש אפשרות להכין מוצרים דמויי גבינה בקלות, וגם לדאוג שהם יהיו בריאים וטעימים. לא תאמינו אילו ממרחים נהדרים אפשר להכין מכל מיני סוגים של אגוזים והמשקיענים יכולים להכין כיכרות "גבינה" מעולות, שאפשר לפורר וממש לפרוס ולהגיש עם יין טוב.
הממרח הגבינתי הכי פשוט וידוע הוא ממרח קשיו - משרים אגוזי קשיו טבעיים למשך כמה שעות במים, כדי שהם יתרככו ויספגו מעט מהנוזלים. מסננים אותם וטוחנים בבלנדר או במעבד מזון, עם מעט מים, מיץ לימון, שום אם רוצים וקצת מלח. אפשר גם להוסיף מעט טחינה, להגברת הקרמיות. חוץ מלמרוח אותו על לחם, אפשר להשתמש בממרח הזה כמטבל וגם למתכונים של פיצות ומאפים.
עוד אגוזים שממש יאהבו להפוך לממרח הם אגוזי מקדמיה, אגוזי מלך וגם שקדים מולבנים. מהאגוזים האלה מכינים גם "גבינות" קשות נהדרות, כשהטכניקה הבסיסית היא טחינה, סינון באמצעות בד גבינה (או חיתול בד) ואפייה בתנור. לא תאמינו אילו טעמים מיושנים נפלאים מתקבלים! בטכניקות אחרות אפשר להכין גם יוגורט ומיונז, מבוססים משקה סויה, ומטעמים נוספים.
"גבינות" טבעוניות ללא חלב הפכו בשנים האחרונות ללהיט, גם אצלנו וגם בעולם. הנה, בקיץ האחרון יצא לאור ספר שלם של מתכונים לגבינות טבעוניות מעולות תוצרת בית.
חג שמח :-)
הבלוג שלי - מתכונים מאת אורי שביט
טעים ובריא, כבר אמרנו :-)
החומרים שציינת אינם רגילים האם
לומדים זאת בסדנאות?
אושלמדת זאת מניסיון?