יין ליום

הסיפור החל ב 1932 , הסבא רבה של היינן איתי היה בונה חביות, ועם השנים והדורות החלו רות ואלי בן חיים בסביבות 1968 לייצר יין ליצר יין בבית ומאז הכל הלך והתעצם. כיום ביקב ברמת השרון מייצרים כ 45 אלף בקבוקים בשנה אולי יותר.
היינות הם קברנה סובניון, קברנה פרנק, פטיט סירה, מרלו, שרדונה, לאחרונה החל איתי בהכלאה היוצרת DNA חדש בחיבור זנים של גיוורצטרמינר עם סובניון בלאן ונוצר יין של עולם חדש הוא" טרמינט (2013) אולי זה היין שיהיה מתחרה רציני ליינות השרדונה בעוד כמה שנים.
טעמתי ממש טעימה קטנה מיינות היקב:
מראש הודעתי שאני מאוד אוהב קברנה פרנק רזרב 2010, ואכן התחלתי את הטעימה בקברנה פרנק. בעצם מדובר על בלנד של 85% קברנה פרנק, 10% קברנה סובניון, ופטיט סירה. היין שהה 18 חודש בחביות עץ אלון צרפתי ( חביות מעולות עם חותמת המעידה על גילן ואיכותן) יין בטעמי פטל, פירות בוסר שחורים, עשבוניות מסוימת אולי ניחוח אורנים, יין עם גוף מלא, סיומת ארוכה, כלבבי.
המשכתי בקברנה סובניון 2009, ששהה 30 חודש בחבית. זה הגרנד רזרב המעולה והידוע של היקב ואכן אחרי שהו נושם קצת השד יוצא מהבקבוק אחרי שהייה כל כך ארוכה בחבית ובבקבוק.
היין הוא בלנד של 90% קברנה סובניון, 5% פטיט סירה, 5% מרלו.
14.3% אלכוהול, אפיצות נעימה סיומת ארוכה פירותי עם טעמי פירות יער שחורים בשלים וצבעו סגול ארגמני עז.
היין האחרון שטעמתי גם הוא קברנה סבניון - גרנד רזרב 2005 כרם יחיד , היינן איתי בן חיים בחר חלקה מיוחדת בהר מירון ברום של 820 מטר והכין יין שהוא בלנד של 90% קברנה סובניון, 5% מרלו, 5% סירה, יין בגוןן סגול צלול, גוף מלא, עגול, חמיצות מאוזנת, בקיצור יין מצוין, איך לא.