קציצות מתכוני עמים - מזרח

הכנסו לקהילת האוכל שם מחכים לכם ספר השבוע והמלצה למסעדה. טור חדש שמשיקים היום.
קציצות בשר תוניסאיות
500 גרם בשר עוף טחון
2 ביצים + 1 ביצה לטיגון
2 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות
2 תפוחי אדמה פרוסים דק
1 כוס קמח
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
משרים את פרוסות התפא במים להסרת העמילן, למשך שעה.
בקערה, מערבבים את חומרי הקציצה: בשר, לחם, ביצה, תבלינים.
מכינים כריכים מ2 פרוסות תפא ובאמצע תערובת בשר.. טובלים בקמח ובביצה. מטגנים בשמן.
בסיר, מניחים את הקציצות, מוסיפים מים וחומרי תיבול, לאחר רתיחה, מנמיכים את האש. מבשלים עד לאידוי כל המים.
קציצות מרוקאיות
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצל לבן יבש קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס מים
מלח
פלפל שחור
שמן
בקערה מכינים תערובת מכל המוצרים.
מכינים קציצות. מניחים על גריל או על נייר אפיה בתנור. אופים בחום של 220 מעלות צלסיוס לפי הצורך. מדיום רר או וול דאן.
קציצות עירקיות
500 גרם בשר בקר טחון
3 ביצים
5 כפות קמח
2 בצלים ירוקים חתוכים דק
5 ענפים פטרוזיליה קצוצה
1 כפית הל טחון
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
בקערה, מכינים תערובת מכל המוצרים. במחבת, מטגנים בשמן חם קציצות.
קציצות רוסיות
500 גרם בשר בקר טחון
2 פרוסות לחם שרויות במים וסחוטות
1 בצל לבן יבש קצוץ
2 כפות קמח
1 כף שמן
1/2 כוס מים
מלח
פלפל שחור
לרוטב
1 קופסה קטנה רסק עגניות
1.5 כוסות מים
2 כפות שמן
בקערה מכינים קציצות מתערובת כל המוצרים. במחבת, מטגנים את הקציצות.
בסיר, מכינים רוטב מרסק העגבניות, המים והשמן. לאחר רתיחה, מוסיפים את הקציצות המטוגנות. מבשלים על אש קטנה חצי שעה.