חזרה להחיים הטובים

תאווה לעיניים: עושים סטיילינג לאוכל

עם כל תוכניות הבישול על המסך, גם אנחנו קיבלנו חשק להגיש מנות יפות ולא רק טעימות. צלמת לייפסטייל ובעלת בלוג אוכל מלמדת איך לצלחת ולצלם את המנה כמו המקצוענים
מאת יוספה קמחי 18/12/18
תאווה לעיניים: עושים סטיילינג לאוכל
אנחנו קודם כל אוכלים עם העיניים. צילום: Shutterstock

 

 

 

תגידו את האמת, גם אתם מכינים לעצמכם משהו לאכול לפני שאתם מתיישבים לצפות בתוכנית ריאליטי בישול כלשהי, ומרגישים שפים לרגע? כל מרכיב הופך למלך על הצלחת, אתם מסדרים אותה יפה ומזלפים מעל שמן או רוטב כיד אמן. אולי גם מניחים איזה עלה לקישוט. זה בסדר, גם אנחנו.

 

כולנו חשופים כל הזמן ברשתות החברתיות לתמונות של אוכל מעורר תיאבון עם אווירה וסטיילינג, ויכולים למצוא איזה מתכון שבא לנו תוך דקות באינטרנט וללמוד להכין אותו. אבל איך הופכים מנה פשוטה ל"מנה מנצחת"? התשובה היא בצילחות.

 

 

מה הסיפור של המנה?

 

 כל מנה מספרת סיפור. חשבו על הסיפור לפני שאתם מסדרים את המנה בצלחת. צילום וסטיילינג: מרין קויפמן

 
 
 

"בשנים האחרונות תוכניות האוכל כבשו את המסך, ולימדו אותנו דבר או שניים על בישול ואפייה, אך לא פחות חשוב - על חשיבות אופן ההגשה והנראות של המנה. כי הרי דבר ידוע הוא שאנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים", אומרת מרין קויפמן, צלמת לייפסטייל ובעלת בלוג אוכל הנושא את שמה. "אני מאמינה שכל מנה מספרת את הסיפור שלה ושלנו, וכך אנחנו צריכים להסתכל ולחשוב עליה, עוד לפני שאנחנו מסדרים אותה בצלחת. למשל, כשמישהו מכין עוגה או מאכל שההורים שלו הכינו וזו הייתה המנה האהובה עליו בתור ילד, זה בעצם הסיפור".

 

 

הכל מתחיל בצלחת

 

גם מנת פסטה פשוטה תראה טוב בכלים הנכונים. צילום וסטיילינג: מרין קויפמן

לדבריה, גם מנה שאינה מרשימה במיוחד יכולה להראות מושכת יותר על ידי צילחות נכון. "המטרה היא ליצור סביב המנה אווירה, כדי להעביר את ההרגשה ואת הסיפור שלה. אפילו מנה של פסטה רגילה יכולה לקבל נראות אחרת עם צילחות נכון", מסבירה קויפמן. "כדאי לבחור בצלחת או בכלי שיכול לעזור לנו להבליט את המנה. יש לכם צלחת עתיקה ששוכבת בארון ומעלה אבק? זה הזמן להוציא אותה.

 

אוכל נראה טוב וגם מצטלם טוב בכלים נאים. השתמשו בכלי חרסינה, קרמיקה ועץ. זה רק משפר את מראה המנה". בחייכם, אל תשמרו את הכלים המהודרים רק לחגים ולשבתות. כל יום הוא חגיגה.

 

 

הכניסו צבע

 

ומה לגבי צבעים?

"צבעוניות של חומרי גלם ישר מעוררת אצלנו תיאבון. אל תפחדו להוסיף צבעים בצלחת והשתמשו תמיד במרכיבים טריים. פיזור של עלים טריים ורעננים על המנה מיד ישדרג אותה".

 

 השתמשו במרכיבים טריים ורעננים שגם מוסיפים צבע. צילום וסטיילינג: מרין קויפמן

 

והנה עוד טיפים של קויפמן "להקפיץ" את המנה ולהוסיף לה צבע בדרכים פשוטות:

 

צהוב - פלח לימון, חצי ביצה, אננס, פרחי אמנון ותמר אכילים.

אדום - עגבניות שרי, חמוציות, דובדבנים, גרעיני רימון.

חום - קרוטונים, אגוזים, שברי בוטנים, שומשום קלוי.

ירוק - ענבים, קיווי, עלים אכילים.

סגול - בצל סגול, כרוב סגול.

שחור - קצח, פלפל אנגלי.

לבן - אפרסק, פטריות, שומשום, שקדים פרוסים, גבינה מפוררת.

 

 

כמה טיפים לצילום מנה:

 

צילום: Shutterstock

 

 

אז אחרי שצילחתנו יפה ויצרנו אווירה, הגיע הזמן להשוויץ - לצלם את המנה ולהראות לחברים. קויפמן מציינת כי שני הטיפים הכי חשובים בנושא צילום האוכל הם תאורה נכונה וקומפוזיציה:

 

 השאירו את הפירורים בפריים, זה מעיד על פריכות. צילום וסטיילינג: מרין קויפמן

 
 

"לכל מנה צריך למצוא את הזווית המחמיאה לה ביותר. יש אוכל שמצטלם טוב יותר מלמעלה ויש אוכל שכדאי לצלם מהזווית. זווית טובה היא בדרך כלל 45 מעלות. אני ממליצה לצלם באור טבעי, ליד חלון או מקום מואר, כך הפריים זוכה לתאורה הכי טובה ואפשר ליצור את הצללים המושלמים בעזרת אור טבעי", היא אומרת. "כדי להגיע לתמונה המיועדת צריך לפעמים לצלם את המנה מספר פעמים, עד שמגיעים לפריים מוצלח. כל פעם הכניסו או הזיזו חפץ בפריים ובדקו מה עובד יותר טוב". ויש לה עוד טיפ קטן ומפתיע: "תשאירו פירורים. פירורים של עוגה, עוגיות או לחם נותנים תחושה של פריכות וטריות של המנה".

 

 זווית טובה לצילום היא בדרך כלל 45 מעלות. צילום וסטיילינג: מרין קויפמן

 

 

ולקינוח, מתכון: עוגת הדבש של סבתא ליזה

 

צילום וסטיילינג: מרין קויפמן

 

 

"המתכון שלפניכם הוא של סבתא ליזה ז"ל, דמות כל כך חשובה בחיי, שיש לה חלק בלתי מבוטל ממי שאני היום", מתרגשת קויפמן. "אני זוכרת אותה מכינה כל מיני מטעמים לחגים, ובעיקר זכורה לי תבנית הקוגלהוף המתכתית שלה, שבה הייתה מפנקת אותנו בעוגות כל כך טעימות. אפילו את הריח אני עדיין זוכרת. הייתי מסתכלת על הידיים שלה עובדות, בזמן שהיא מכינה את כל הדברים באהבה כל כך גדולה שניבטה מהעיניים שלה. המתכון הזה הוא של עוגת הדבש של סבתא, מתוקה ועסיסית וגם קלה להכנה".

 

מצרכים:

 

1 כוס דבש

1 כוס סוכר

3 ביצים

2 כוסות קמח רב תכליתי

¾ כוס שמן חמניות (אפשר גם שמן קנולה)

½ כפית קינמון

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס תה חזק משני תיונים

 

ההכנה:

 

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

2. מניחים בקערת המיקסר את הסוכר, הביצים, הדבש, השמן והקינמון, ומקציפים במהירות נמוכה עד שכל החומרים מתאחדים.

 

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים להקציף עד שהתערובת הופכת לאחידה וחלקה.

 

4. מכינים כוס תה משני תיונים, משאירים את התה עם התיונים בצד ל-5 דקות. מוזגים את התה הרותח לקערת המיקסר לעוד כמה שניות של הקצפה.

 

5. משמנים תבנית קוגלהוף 24 (אפשר גם 26, העוגה פשוט תצא קצת יותר נמוכה) ומעבירים אליה את הבלילה. מכניסים לתנור ל- 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ונקי והעוגה מקבלת צבע שחום.

 

6. מצננים לטמפרטורת החדר, הופכים בזהירות על צלחת ההגשה ומזלפים בשתיים עד ארבע כפות דבש מעל.

 

* הערות: העוגה הכי טעימה יום לאחר ההכנה (אז היא סופגת את כל הטעמים), כך שמומלץ וכדאי להכינה מראש. אפשר לשמור בכלי סגור במקרר עד 5 ימים. ניתן להכין את העוגה גם בשתי תבניות אינגליש קייק. ועכשיו, כל שנותר לכם הוא לצלחת, לצלם ולהראות לחברים!

 

 [#middleBanner] 

במלוא הדרו: הכל על התפוז

מוסיף המון: 11 שימושים מפתיעים בלימון

בשלות, מבשלות ולא דופקות חשבון

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

ישראל אהרוני: אני לגמרי גאה בגילי

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה  

הצטרפו לקהילת הצילום של מוטק'ה

 

1  תגובות 0 אהבו


התמונה של תגונה
ששת שצ 24/12/18
ולמרות ההמלצלה לצלם ב 45 מעלות היא מצלמת גם צילום על
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד בהחיים הטובים

בטן-גב: ספרים מומלצים לחופשה הקרובה
מה יותר כיף מלצאת לחופשה ולקחת איתכם ספר טוב? כזה שסוחף ונקרא במהירות מסחררת, בדרך במטוס מפריז לבריסל או...
לקריאת הכתבה
חופי הרחצה השווים ביותר בארץ
אין בילוי יותר נעים מחוף הים בקיץ הישראלי החם שלנו. גם אם אתם רגילים להשתזף באותו חוף הים האהוב עליכם כבר 20...
לקריאת הכתבה
6 גאדג'טים שיקררו לכם את הקיץ
בטח גם אתם לא זזים מהמזגן בימים אלו, נכנסים למקלחת יותר מפעם ביום וקופצים מדי פעם לים או לבריכה (כי אם...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה