ואלה שמות

ואלה שמות
איזה הורים יקראו לבנים שלהם מחלון(מלשון מחלה)וכיליון(מלשון כליה)ואיך ההורים ידעו מלכתחילה שהאשה האצילה  נעמי-תהיה כל כך נעימה,שכולם יכירו אותה וכשתחזור משדה מואב ישאלו"הזאת נעמי"כלומר השתנתה כמעט לבלי הכר.

ואיזו אמא מואביה תקרא שם בתה רות(מלשון רעות)ושם בתה עורפה(מלשון פנתה עורף ועורף זה לא במואבית,אלא עברית),מתקבל יותר  על הדעת השם  בעז,(שהוא הגבר-גבר בסיפור)
אז מה קרה כאן?
והנה התשובה המשוערת ,כמעט ודאית.
הסיפור מתרחש בתקופת השופטים.תקופה קדומה,ארכאית,בה אין עדיין"עם",אלא שבטים,שבטים שמדי פעם,לעת צרה מתאחדים,החוקים הם עתיקים,וכך החיים של קירבה טבע.

וכיצד מסתיים הסיפור?באיזו תקופה?המילה האחרונה של ארבעת פירקי המגילה היא "דוד"שהוא האחרון בשושלת שהחלה בבעז,משבט יהודה(שעליו נאמר כ...לביא מי יקימנו"וממנו מהשבט המכובד,המלכותי הזה,יצא דוד.ובזמנו לא היה צריך להוסיף את התואר.כולם ידעו שדוד הוא הרי המלך הידוע.לכן משערים שהמגילה נכתבה לפחות בתקופת דוד או אחריו.כדי להאדיר את שמו ומוצאו.(הפרש בין הארועים ל הולדת דוד הם כמה מאות שנים.
יש השערה שהמגילה נכתבה בתקופת עזרא,הלא היא תקופת שיבת ציון,אבל אין לכך הוכחה מדעית.ההוכחה היחידה שיש לנו שפיסגת הסיפור שמתאר את גבורתה של רות ונאמנותה(ועל כך בפעם אחרת)בא להאדיר את דוד ושושלתו,גם להראות כי מוצאו משבט המלכות ,יהודה.("גור אריה יהודה"בירכת יעקב ב"בראשית")
הנוצרים והברית החדשה ילכו בעיקבות המגילה  להוכיח שישו  ממוצא  שבט יהודה ומשפחת דוד.כך ניתלים באילנות גבוהים.
העלאת הסיפור בתקופה מאוחרת,מסבירה את השמות שהעניק המספר הישראלי לדמויותיו ,שיתאימו לגורלן   ולפעולותיהן.
כעת אוכל לשלם את חובי ולהסביר את השם שלא התיחסתי אליו עד עתה-אבימלך,בעלה של נעמי.מה איתו?
המספר יודע כבר מתחילת הסיפור שהאיש הזה,שניזכר   בקיצור רב כל כך בתחילת הסיפור, מצאצאיו של האיש הזה יצא בסוף המלך,הלא הוא דוד.לכן המספר היקנה לו את השם-אבי-מלך. אבימלך.ואלה היו שמות הדמויות במגילת רות.
תגובות  4  אהבו 

780
30/05/16
טובה אנחנו בקיבוץ גלויות --שמות אחרים מככבים --למשל מריה והיא בכלל לא קדושה או מרינה ולא רק יכטות עוגנות אצלה --רגע מה עם מחליף האם הוא בן חלוף --בטח --החליף אזיקים בזיקוקים --עשה לך רב ממון רב פן יבו...
טובה אנחנו בקיבוץ גלויות --שמות אחרים מככבים --למשל מריה והיא בכלל לא קדושה או מרינה ולא רק יכטות עוגנות אצלה --רגע מה עם מחליף האם הוא בן חלוף --בטח --החליף אזיקים בזיקוקים --עשה לך רב ממון רב פן יבוא הרעב
לטובה אז הנה הזכרת לנו שהמגילה ניכתבה כמה מאות  שנים אחרי הארועים. אומרים לנו כי גם ספר התורה ניכתב מאות שנים ואולי יותר  לאחר הבריאה  והארועים שגרמו לנו להיות עם.  וואו.  קש...
לטובה

אז הנה הזכרת לנו שהמגילה ניכתבה כמה מאות  שנים אחרי הארועים. אומרים לנו כי גם ספר התורה ניכתב מאות שנים ואולי יותר  לאחר הבריאה  והארועים שגרמו לנו להיות עם.  וואו.  קשה לי לדמיין אפילו בדמיון העשיר שלי מה היה אומר הרב ישראל  שהוא דיין(לא רק עם ד) מקדש נישואין שוחט פרות קדושות ועושה בריתות, אילו  היה  שומע על דברי הכפירה  האלו.  "התורה  ניכתבה באותיות אש בעת התהוותה". זה מה שהייתי שומע  ואחרי זה היה מביא אסמכתאות מדברי הרב משה והרב מחלון והרב דקלון.  ומצטט כמה  פסוקים מספר הספרים  על מנת שלא  אטעה. התנך ניכתב בעת התהוות הארועים.

אז אהבנו את סיפור האהבה  של רות המואביה שהביאה לנו את שושלת המלכות. . סיפור יפה ומרגש גם בלי הסממנים הדתיים
לקשת,

ראשית,תודה על התגובה.מריה אינו שם שחוזה אסון.כאן קובץ שמות שכל שם מתאים לגורל האדם הנושא אותו.וכל השמות האלה מתקבצים לסיפור אחד בעל משמעות אחידה.שרומזת על מהלך הסיפור.
ליעקב, ראשית,תודה על התגובה.נכונים דבריך שיש הבדל בין התפיסה הדתית של הכתובים (כפי שהיא נילמדת לרוב בבר-אילן,אבל גם שם כבר מרמזים על המקורות)לתפיסה המדעית יותר שנילמדת בדרך כלל באוניברסיטת תל-אביב. ...
ליעקב,

ראשית,תודה על התגובה.נכונים דבריך שיש הבדל בין התפיסה הדתית של הכתובים (כפי שהיא נילמדת לרוב בבר-אילן,אבל גם שם כבר מרמזים על המקורות)לתפיסה המדעית יותר שנילמדת בדרך כלל באוניברסיטת תל-אביב.

אבל מגילת רות נימצאת באזור הכתובים של התנ"ך ושם אפילו הדתיים מודים שההבדל בין התורה לנביאים מצד אחד,שניתנו מהשם לאדם,הרי ה"כתובים"ניכתבו בידי אדם ולרוב יש בם ההנהגה האלוהית שמכוונת.בקהלת ,בשיר השירים ובמגילת אסתר שם השם אפילו אינו ניזכר.

תודה על המילים החמות.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

יום הקדיש הכללי
היום,י' בטבת,הוא יום הקדיש הכללי של האנשים שיום מותם אינו ידוע.במסורת זהו יום צום בו החל המצור על ירושלים טרם חורבן...
לקריאת הפוסט
אספר לקראת טו' בשבט אגדה סלובקית
בכפר אחד חי אכר עם אשתו ובנו התינוק. מדי יום האשה החרוצה היתה פעילה,אך בלכתה לישון,בערב, נירדמה מייד כמו בול עץ. הלך האכר ליער,למכשפה הידועה בסביבה ,וכשהיא יושבת ליד יורה רותחת,מעבירה נוזל...
לקריאת הפוסט
ברכה
שנה אזרחית מוצלחת לכל חברי מוטקה.שנת בריאות ,אושר...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה