המשפחה

המשפחה

לאורכן של התרבויות האנושיות, הדבק שעליו גדלו דורות רבים היתה המשפחה.

אנשים בולטים בחברה כמו מילטון פרידמן מהכלכלנים החשובים, טען החברה שלנו מושתתת על משפחות יותר מאשר על אינדיבידואלים, מארקס הטיף להיפטר מהמשפחה בהנ ראה מוסד בורגני,כבסיס המחזק את הקפיטליזם.אובמה נשא דברי שבח על המשפחה אמר, מכל הסלעים שאנחנו בונים משפחה היא הסלע החזק ביותר.(2008).
הסטטיסטיקה אומרת ילדים שגדלו לא אבא יש סיכוי גבוה פי חמש לחיות בעוני ולבצע פשע, פי תשע לנשור מבית הספר,ופי עשרים לסיים בבית כלא, יש סכוי שיהיו להם בעיות התנהגות, יברחו מן הבית, או שייהפכו להורים בגיל העשרה ויקימו משפחות חלשות.
למרות כל הדעות שלימדו בזכות המשפחה, מוסד המשפחה נמצא בקריסה, שיעור הגירושים במערב בנ סיקה, ושיעור הנישואים בירידה תלולה. ארבע מתוך עשר לידות נעשות מחוץ לנישואים, בישראל שיעורא הנישואים והגירושים יציב יחסית, המוסד אינו קורס אך נמצא במתקפה, יותר מעשור נשמעים עוד ועוד קולות לשנותו או לבטלו.

ישנו מושג הנקרא "המשפחה החדשה" צורות של נישואים חדשים מכל סוג ומין כמעט.מוסד הנישואים מעולם לא היה שברירי כל כך, ולא חווה מיתקפה כזו, עוד בסוף ה-117 ולקראת ה-118 קבע הפילוסוף ג'ון לוק עיסוקו של האדם להיות מאושר, לעבוד קשה כדי להשיג הנאות ותענוגות, אז היה מדובר במהפכה של ממש. 
הפילוסופים מאפלטון ועד ארוסטו והאסכולות הקלאסיות האמינו שהאושר נמדד על פי קוד מוסרי, כמו יושר וצדק, הפילוסופים של ה-118 הפכו את הקערה, טענו שהאושר נמדד ברגשות ובתחושות, כאן נטמנו הזרעים הראשונים לפירוק מוסד הנישואים, הרעיון הזה לבדו לא הביא לפירוק המשפחה, היה צריך להמתין למארקס ולאנגלס שחיברו את האידיאולוגיה הגרמנית וטענו שההיסטוריה שיחקה תפקיד חשוב אבל מרושע, בשנת 1848 קרא מארקס לביטול המשפחה, הציע להפריד את הילדיחם מהחינוך הביתי,במקום זאת להעבירם לחינוך ציבורי קולקטיבי, האם תאשימו אותנו? ברצוננו לבטל את ניצול הילדים על ידי הוריהם.
אחרי מהפיכת אוקטובר 1917 מוסד הנישואים ברוסיה הפך למוסד אזרחי.
האקדמיה האמריקנית לא התענינה ממש ברעיון המעמדות של מארקס או ב רעיונות הכלכליים שלו, אלא בשאלה כיצד לשנות את הנורמות המסורתיות באמצעות עקרונות מעולם הפסיכולוגיה והסוציולוגיה, מה שחסם היתה האמונה במסורת, אם ברצוננו ליצור חברה חדשה יש חמוטט את האמונה.

הסביר הסופרק והעיתונאי רלף טולידנו שתיעד את פעולתה של אסכולת פרנקפורט, הם דגלו בהסרת כל המגבלות המיניות, חלוץ האסטרטגיה היה פסיכיאטר אשר האמין כי מהפכה פוליטית אמיתית תהיהי אפשרית כאשר יאפשרו לאנשים לבצע סקס חופשי, הוכתר על ידי הניורקר בתור אבי מהפיכת המין.

בימים אלה כמעט מאה אחרי, הקומוניסטים והניאומרקסיסטים יכולים לחייך ישנה אהבה חופשית, שמדברת  בגלוי שהישואים הם כלא מיני, ובהדרגה אנו מקדמים צורות שונות של נישואים וזה אכן פותח צוהר שיהיה קשה לסגור בעתיד. למשל אדם שמאוהב בכמה נשים יוכל להתחתן עם כולן, או בן המאוהב באמו יוכל להינשא לה, אשה המאוהבת בחתול או ברובוט שלה תוכל להתחתן אתו בטקס מיוחד, ולא מדובר בתסריט דמיוני, בארה"ב ובבריטניה התפרסמו אנשים שהתחתנו עם החתול שלהם, ובעיר הנופש אטמי שביפן הכינה חברת נופש לגברים המגיעים לנפוש בנות זוגה וירטואליות, לא פחות מ-1500 גברים הגיעו עם בנות זוגן הוירטואליות , חוקר הבינה המלאכותית מהולנד צופה שסביב 2050 נישואים בין בני אדם ורובוטים יהיו חוקיים.מדינת מסצ'וסטס תהיה הראשונה.

כל רעיון נישואי האהבה הרווח כיום לא היה קיים בעבר הגיח לעולם רק ב-118, עד אז אהבה לא היתה סיבה מספקת כדי להתחתן, בעבר ראו באהבה רגש לא רציונלי ולא יציב היכול להשתנות מהיום למחר לכן לאנהגו להתחתן מתוך תחושה זו, רב החברות עודדות הרמוניה משפחתית.

מקורו של מוסד הנישואים, הרצון ליצור מסגרת, להבאת ילדים לעולם, מסגרת המתפוררת בימים אלה.

תגובות  1  אהבו 

544
ואכן בארצינו רק שליש מתחתנים חתונה דתית השאר או אזרחית או חברית 
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

משפחת אהרונסון
משפחת אהרונסון עלתה לארץ מרומניה ב-1882, בעלייה הראשונה, האב אפרים מייסד המושבה זכרון יעקב, וממקימי ארגון המחתרת ניל"י היה מחלוצי הכורמים,הקים משק בזכרון יעקב,חרוץ ומצליח, הראשון בזמנו שסירב...
לקריאת הפוסט
הנרי פורד יצררן המכונית הראשטנה
היה אחד האנשים הבולטים בהשפעתם על התחבורה ועל החברה בתחילת ה-120אישיותו היתה מורכבת מניגודים והפכים, הואהיה אב קשה, דיקטטור קשוח גזעני,אנטישמי ענק, וידידו האישי של היטלר. היו בו שילוב של התנשאות,...
לקריאת הפוסט
ילדי הפרחים
פסטיבל וודסטוק סימל את שיא התרבות של ילדי הפרחים, בשנת 1969, 400.000 איש, שלושה ימים, מאז חלפו חמישים שנה, בני העשרים אז בני שבעים פלוס היום.מיואשים מדור ההורים שלא הבין אותם, מלאי תקווה ואמונה,...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה