לקום ולפעול

אנשים מדוכאים רבים חשים אשמה, והרבה ממנה. הרבה מהתנהלות של אנשים מדוכאים כמו הישארות במיטה או בבית גורמים להחמרה במצב הדיכאון, בין היתר בשל הזמן שמתפנה לחשיבה ורגשות . רגשות האשם הם שהורסים את הכל עוד יותר.
באופן כללי, חשוב מאוד לנסות ולהבין אם משהו שאינך מצליח להשיג הוא משהו שאינך יכול לעשות מפני שאתה בדכאון כמו לכתוב תכנת מחשב או שמא זה משהו שאתה יכול לעשות כגון, לנקות את הבית, לטאטא או לצאת להליכה. אך זה הולך להיות לא נעים וקשה. אם מתברר שזהו משהוא שאתה יכול לעשות, אך אינך רוצה, נסה לעשותו בכל זאת. לא תמיד זה יצליח לך, אך חשוב מאוד שתנסה. כאשר תצליח, תמיד ידהים אותך להסתכל לאחור ולומר לעצמך: "הרגשתי כ"כ רע, ועדיין הצלחתי!" טכניקה זו עובדת גם במקרים של פעילות פיזית (בישול, ניקיון וכו').
אל תציב לעצמך מטרות קשות ואל תיקח על עצמך אחריות גדולה מיד, על מנת שתוכל באמת להרגיש הרגשה של הצלחה. הרגשה זו חשוה מאוד בכדי שתוכל הלמשיך בתהליך ולהמשיך בפעילות.
להשגת הצלחה מומלץ לחלק מטלות גדולות למטלות קטנות רבות, להציב סדרי עדיפיות ולעשות מה שאתה יכול, איך שאתה יכול. אל תצפה מעצמך ליותר מידי. ציפיות מוגזמות רק יגבירו את תחושת הכישלון, כיוון שלא ניתן לעמוד בהן. פרפקציוניזם מגביר את הדיכאון.