אפשר לנסות או בוקר אחד קמנו צולעים

בוקר אחד קמנו צולעים. לאחר צליעה בת כמה שבועות צלענו לרופא המשפחה שהפנה אותנו לרופא אורתופד שהפנה אותנו לצילום עצמות..
התוצאות היו בד"כ ניוון מפרקים בשלבים שונים.
כיוון שאינני רופאה, אני יכולה רק להציע פתרונות תזונתיים. אם לא יועילו, לא יזיקו. ההיפך, תוכלו רק להתברך בהם. מה יותר טוב משמירה על הבריאות? אפילו על חשבון המנעות מאוכל אהוב.
דבר ראשון יש להפחית משקל. הכובד שלנו אינו מועיל ללב, לריאות, לכל איברי הגוף שנאלצים לעבוד קשה יותר בשל עודף המשקל. כולם כבר מכירים את ההדמיה של נשיאת מארזי מים כדי להמחיש עודף משקל של 12 ק"ג. או 2 מארזי מים מינרלים כדי להמחיש עודף משקל של 24 ק"ג.
הפחתת משקל חיונית ליכולת הגוף לעצור את הדרדרות ניוון המפרקים. שתדעו כי אין יכולת לרפואה לרפא ניוון מפרקים. ברגע שנוצר הינו עובדת קיימת ואין ריפוי.
על רגל אחת ובקצרה אציע לחדול מאכילת מזונות המשפיעים על דלקתיות הגוף:
חיטה, מוצרי חלב, בוטנים, סויה, תירס.
להפחית באכילת ירקות סולניים - אמנם לא בדוק לגמרי - שנחשדים בהאצת ההתנוונות.
להפסיק אכילת מזונות המכילים שומנים רוויים - יואיל לנו בכל מצב למניעת תחלואת לב - קפאין ואלכוהול.
כן אני יודעת - מה נשאר לנו? חסה?
לעומת כל ההימנעויות הנ"ל, הוסיפו ותגברו אכילת ירקות מצליבים - למי שאינו לוקה בתת-תריסיות.
הוסיפו ותגברו אכילת ירקות ופירות סגולים - סלק, שזיפים, ענבים אדומים, פירות יער. גם משומרים.
הוסיפו ותגברו אכילת אגוזים וגרעינים.
הוסיפו ותגברו אכילת סלמון, טונה ומקרל.
שום ובצל מכילים גופרית וכן ירקות חריפים כצנון צנונית. הגופרית חיונית לשיקום סחוסים.
איכלו ירקות ופירות המכילים ויטמין C. קיווי, פרי הדר, ירקות עליים, אצות.
תבלינים מפחיתי דלקות ג'ינג'ר, כורכום, כמון, קינמון, הל, ציפורן, אגוז מוסקט.
מי שמעדיפים ליטול תוספי מזון, C, אומגה 3.
פיזיותרפיה באמצעות קופות החולים תשפר את תנועתיות המפרק הפגוע.
ברשותך, אענה לניצן..פירות מיובשים..מעולים ,רק אם הם אורגניים ועברו תהליך טבעי של ייבוש,כלומר ללא שום תוספות,ע"מ לזרז את הייבוש וכל מיני חומרים נגד חרקים בתהליך הייבוש.
הוויטמין הרגיש ביותר הוא ויטמין C. חשיפה שלו לחמצן מפחיתה תוך חצי שעה מחצית מכמות הוויטמין (במיץ למשל). לכן בייבוש נשמר מעט ממנו,
וויטמינים אחרים פחות רגישים, אבל גם הם במיטבם בשיטות ההכנה ללא חימום. לעומתם, המינרלים פחות נפגעים בשיטות הכנה שונות. רוב הפיטוכימיקלים לא אובדים כלל בשום תהליך הכנה. הפיגמנטים עמידים מאוד, גם לחום, ולכן גם אם תאכלו אוכמניות או עגבניות מיובשות תרוויחו. ויש אפילו פיטוכימיקלים וויטמינים שחום ותהליכי הכנה עושים עמם חסד. כזה הוא הליקופן של העגבנייה (הפיגמנט האדום). גם ויטמין בטא קרוטן (הפיגמנט הכתום של הגזר) אפילו משבח בשילוב של כתישה ומעט שמן זית.
לגבי הייבוש. הכי טוב בלילה. לקחת את הפירות או הירקות שמשך ייבושן זהה, לשים בתבנית אפיה, לכוון את הטרמוסטט וללכת לישון. צדקת, כמובן אורגניים. וכמובן ללא חומרים נגד חרקים.
הדרך הטובה ביותר הינה לייבש כמות קטנה, כזו שאנו יודעים שנאכל במשך כמה שבועות ולא להתפתות לכמות גדולה, כדי לחסוך באנרגיה. שבמקרה שלנו הינו היפוך אינטרסים.
תודה על הברכות. אמן.
תוכלי לקבל את החלבון והסידן מטחינה, גרעינים, קיטניות. אין צורך במוצרי חלב שרעתם גדולה מטובתם.
עקררונית הטבע הועיד את החלב לגורים בלבד. לא לבוגרים.
זה, כמובן בנוסף ליתר תכונותיו הבריאותיות.
אז מה, להפסיק ולאכול יוגורט ??
על כל תוספי התזונה אני מוותר מראש.
לשיקול דעתך מה לאכול ומה לא. מה עדיף על מה. לעניות דעתי, עדיף לא לצלוע ולא לאכול יוגורט מלאכול יוגורט ולצלוע.
התייעץ נא עם רופא ודיאטנית.
לאשכולית קונטרה אינדיקציה לתרופות רבות.
והוסף נא הסבר ששת. למה הינך ממליץ להימנע?
בכלל מי שסובל מכאבי ברכיים ומפרקים מומלץ לא לצרוך אשכוליות או מיץ אשכוליות, לפעמים זה מסוכן