הכנה למחר

דבר ראשון קיפצו לבית מרקחת או לאחד הפארמים וקנו קלי-צום. טבליות המכילות עשבים, ויטמינים ומינרלים המקלים על תסמיני הצום ומונעים כאבי ראש.
במהלך מחר, שתו בכל שעה 1 כוס מים. השתדלו לשתות 3 ליטר. שימו על השיש את בקבוקי המים ואת הטיימר.
מי שקשה לו "רק" מים, ישתה חליטת צמחים, תה מדולל, תחליף קפה, מיץ ירקות. בורשט, מים עם עלה נענע, מים עם מעט לימון. אני שותה עלי זית מורתחים, חליטת מרווה. חליטת זעתר. בורשט, מים.
העיקר לשתות. והרבה.
בורטש
1 ק"ג סלק טרי, רחוץ וחתוך לקוביות גדולות
2 ליטר מים מינרלים
מיץ לימון טרי
מבשלים בסיר לחץ 20 דקות. או בסיר רגיל חצי שעה. כשהנוזל מתקרר לטמפרטורת החדר, הוסיפו את מיץ הלימון ושתו לרוויה. מי שאוהב מתוק, יוסיף מעט דבש. בעבר נהניתי מאד להוסיף לבורשט יוגורט. הולך טוב יחד.
המנעו ממשקאות תעשייתיים כמו תרכיזים וקוקה קולה - תמיד - במיוחד מחר כהכנה לצום.
איכלו כמה ארוחות קלות עדיף עם ירקות ירוקים. למשל תרד.
ארוחת הבוקר שלי למחר תהיה, ביצת עין על מצע ירוק.
1/2 חבילה עלי תרד טרי
1 בצל יבש
1/2 חבילה פטרוזיליה
עלי נענע
1 ביצה
שמן זית
מלח, פלפל שחור
במחבת, מניחים שמן זית, לא מחממים, מניחים בעודו קר את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה והנענע הקצוצים והתרד. שלם. כפי שהוא.
עושים גומה קטנה שתכיל את הביצה למי שאוהב עין - כמוני - מניחים את הביצה. מלח, פלפל שחור. מכסים ועל אש קטנה מבשלים עד שרואים מבעד למכסה שצבע הביצה מעיד שהינה מוכנה. מי שאוהב מקושקשת, יקשקש וימזוג על התרד.
בינתיים הכינו 2 פרוסות טוסט או 2-3 פריכיות ומרחו קלות בממרח.
2 קישואים מבושלים במים ומסוננים
1 חופן אגוזי קשיו
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור
רסקו בבלנדר. והרי ממרח בריא, טרי וחיוני.
לאחר הארוחה איכלו פרי יבש אחד או קוביית שוקולד אחת.
לאחר חצי שעה שתו מים.
שתו כל שעה 1 כוס מים.
לארוחת הצהרים אוכל נזיד עדשים ואורז מלא. דומה למג'דרה. או מג'דרה
לתבשיל העדשים שאכין מחר
2 כוסות עדשים אדומים
1 כוס אורז מלא
1.5 כוסות מים מינרלים + 1/2 כוס
שמן זית
2 גזרים
1 בטטה
חתיכת דלעת או דלורית
1 בצל יבש
מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון.
בסיר שימו את האורז המלא והמים. בשלו חצי שעה. הוסיפו את העדשים והירקות הרחוצים והחתוכים.בשלו עד שכל המים נספגים והמזון רך. הוסיפו 1/2 כוס מים חמים את השמן והתבלינים ובשלו עוד רבע שעה.
או פסטה ברוטב בולונז בסיסי
1 חבילה פסטה כלשהיא מבושלת לפי ההוראות על השקית. שוטפים במים קרים ומסננים
1/2 ק"ג בשר טחון או בשר עוף טחון או סייטן או פתיתי שפע
2 בצלים יבשים גדולים
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 קופסא קטנה רסק עגבניות סמיך
שמן זית
מלח, פלפל, סוכר
מיץ לימון
פטרוזיליה קצוצה
בזמן שהפסטה נמצאת על הכיריים ומתבשלת, מכינים את הבולונז.
בסיר שטוח או במחבת עמוקה, מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים עד שהבשר למעשה מבושל. מחליף את צבעו מאדום לחום. מוסיפים את מוצרי העגבניות והתבלינים. ממשיכים לבשל כחצי שעה. טועמים. מוסיפים מיץ לימון. מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים בתנועות קיפול.
לאחר הארוחה איכלו 1 פרי יבש. תמר, דבלה או משמש.
המשיכו לשתות מים.
לאחר שעתיים אכלו סלט פירות גדול. ללא תוספת סוכר.
לאחר שעה המשיכו לשתות מים.
אם נותרו לכם יותר משעתיים עד הארוחה המפסקת, איכלו חופן אגוזי מלח ו2 מלפפונים ירוקים חיים.
כשעה לפני שקיעת השמש איכלו את תבשיל העדשים שהצעתי בקהילת האוכל. כן פעמיים עדשים. בתוספת סלט ירקות רענן ברוטב שמן זית ולימון.
אל תשתו קפה לאחר הארוחה. כדי למנוע כאבי ראש.
10 דקות לפני השקיעה שתו עוד כוס מים בתוספת 2 כדורי קלי-צום.
יהי רצון שנזכה לראות בשמחת ירושלים ובבניינה.