שזיפים שזיפים שזיפים שזיפים

קרמבל שזיפים אדומים
1 ק"ג שזיפים אדומים שטופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
3 כפות שמן קנולה
מערבבים ומניחים בתבנית זכוכית נאה.
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 חמאה
בקערה מפוררים בידיים לקבלת פירורים עבים אחידים. מפזרים על תערובת השזיפים עד שהפירורים מכסים את כל השזיפים בצורה שווה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלסיוס 1 שעה. השזיפים המומסים באפיה אמורים להגיח מבעד לפירורים ולהציף אותו בשלוליות ריחניות אדומות.
להגשה
יוגורט, או גלידה, או קצפת.
גלידת שזיפים
10 שזיפים בשלים רכים
500 גרם גבינת ריקוטה
6 כפות דבש
שוטפים ומגלענים את השזיפים. חותכים לחתיכות קטנות. מכניסים למקפיא לשעתיים. מוציאים את השזיפים מהמקפיא, מכניסים לבלנדר את השזיפים, הריקוטה והדבש. מערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
מכניסים שוב למקפיא לעוד שעתיים.
להגשה
זירזוף עדין של דבש .
הערה
המתכון נותן כמויות יחסיות למרכיבים. ניתן להקטין את הכמויות ולהכין כמות קטנה יותר בהאם לצורך.
יש להכין כמות להגשה ספציפית. אם מקפיאים לזמן ארוך, הגלידה מתקשה ולא ניתן להגיש אותה. במידת הצורך, ניתן להכניס כמויות אישיות לתוך כלים אישיים, כמו צנצנות דבש, למשל, להקפיא, ולהגיש מנה אישית.
עוגת בסקוויטים ושזיפים
1 חבילה פתי בר
1 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג
1 כוס סוכר
3 מיכלים גבינה לבנה 5% סה"כ 750 גרם בטמפרטורת החדר
1/2 ק"ג שזיפים נטו לאחר שגלענתם אותם
50 גרם חמאה
במחבת מחממים חמאה ושזיפים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות. מבשלים על אש קטנה 10 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.
בינתיים, מרפדים את התבנית בבסקוויטים.
מקציפים את השמנת המתוקה באיסטנט פודינג. מוסיפים בתנועות קיפול את הגבינה והסוכר.
יוצקים מעל הביסקוויטים מחצית מכמות הגבינה-שמנת. מעבירים את השזיפים עם המיץ שהגירו מעל לגבינה-שמנת. מוסיפים את שאר מחצית תערובת הגבינה קצפת. מכניסים למקרר לשעתיים.
להגשה
משאירים מעט מתערובת השזיפים המבושלים. מניחים מעל העוגה כף אחת.
ריבת שזיפים
2 ק"ג שזיפים
1 ק"ג סוכר
קליפת לימון לא מגוררת
1/2 כוס מים
מיץ לימון
ליבות תפוחי עץ
חותכים את השזיפים לאורכים כמו לריבועים ללא ניתוק מהגלעין. מכניסים לסיר עם המים, כשהמים רותחים, מנמיכים את האש. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ליבות תפוחי עץ - להסמכה - ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה. מערבבים מדי פעם כדי למנוע חריכה בתחתית הסיר.
מעקרים צנצנות זכוכית, כולל המכסים אם אינם מפלסטיק, ע"י הרתחתן בתוך סיר מים גדול למשך 15 דקות.
מוציאים את קליפות הלימון וליבות התפוחים מהריבה. מעבירים את הריבה לתוך הצצנצנות. ניתר לשמור במקרר במשך כמה חודשים.