עוגה טבעונית תפוז ודלעת

הגעתי למושב כשהייתי בת 5. מפותחת לגילי. כל הילדים בכיתה א' היו בני גילים שונים. הרי מדובר בשנת 1950 במושב. כך התרגלתי להיות תמיד הצעירה ביותר בכל קבוצה. היה אתגר ענקי לעמוד בשורה, תרתי משמע, עם ילדים בני 7 לפחות. ואולי זאת הסיבה שאני אוהבת עד היום להיות הצעירה שבכל קבוצה?? מי יודע.
למורה הראשון שלי קראו מורה ראובן. היה לו תיק מעור בצבע חום בהיר. צבע דבש. הייתי ילדה סקרנית. יום אחד בהפסקה, ניגשתי לתיק של מורה ראובן ופתחתי אותו. הסתכלתי פנימה בסקרנות של ילדה. אני זוכרת במיוחד את בקבוק הבושם שלו. פתחתי את הבקבוק והרחתי את הבושם. מעט בושם נשפך על ידיי ועל הכיסא. כך ידע מורה ראובן ש.. אולי זהו הריח שמלווה אותי כל חיי ושאותו אני מחפשת אצל גבר?? מי יודע.
אבי היה נטול בשמים ותמרוקים. למרות שעסק בניקוי הרפתות שלנו והאורוות שלנו, אינני זוכרת שהדיף ריח לא נעים. אולי זאת הסיבה שריח של זבל פרות נתפס אצלי כריח נעים. אולי זאת הסיבה שריח של זבל פרות אינו מפריע לי כלל. ההיפך, ריח של זבל פרות מזכיר לי את הבית. יחד עם בננות, מנגו, אפרסמון, אבוקדו...וביצים. פרות, סוסה ואתון.
מורה ראובן אמנם התרה בי לבל אפתח שוב את תיקו. התיק הינו פרטי וכו' אך השכיל לעשות והשאיר את התיק בכיתה, כמו עד אז. הוא בטח בי ואני לא הפרתי את בטחונו בי. ואולי זה מה שגרם לי להיות כ"כ ישרה וראויה לאמון?? מי יודע.
מדי בוקר התעוררתי לצד מזרח. השמש עלתה מעל להרי הכרמל. כל יום ראיתי את הגבעות הנישאות הללו. עטויות עצים אדירי עיתים. במשך השנים אף טיפסתי על כולם ועל רוב העצים. קטפתי ואכלתי חרובים. בדקתי את מערות הכרמל שלימים מצאו בהם שרידי ממותות וציורי קיר. כן המערות ההן.. ואולי בגלל זה אני מתגוררת תמיד בדירות הפונות לצד מזרח. ואוהבת זריחות הרבה יותר משקיעות. ומתעוררת עם הציפורים בזריחה?? מי יודע.
ומהיותי ילדת מושב עדיין מלווה אותי ריח התפוזים גם בחלומותי.
יש לי דלעת ותפוזים ולכן ניסיתי את המתכון הבא. אני התבשמתי. אשמח לברר האם אף אתם??
750 גרם דלעת מגוררת דק
1 מיכל מיץ תפוזים קפוא 280 גרם סטנדרטי
2 כוסות שיבולת שועל, קוואקר, שטחנתי בבלנדר ביתי
1/2 כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
2/3 כוס שמן קנולה
1 כוס משמשים מיובשים קצוצים
גרירות מ2 תפוזים שניתן להשיג באיכות טובה מאד בחנות אותה תיארתי בקהילת צרכנים.
קינמון, ציפורן
ללא ביצים, ללא תוספת סוכר.
בקערה, מערבבים את כל החומרים מרכיבי העוגה. מעבירים לכלי חסין חום.משומן, אופים בחום של 150 מעלות צלסיוס 1 שעה. מכבים את התנור. משאירים את העוגה בתנור עד לצינון.
התקבלה עוגה עסיסית באופן מיוחד. ריחנית בעוצמה. טעם שנשאר בחיך שעה ארוכה. אכלתי פרוסה בליווי תפוז אחד.
מה שזכרונות מהילדות גורמים לנו לעשות.
אני תמיד הולכת לפי תחושה. בעוגה המדוברת קלעתי בול. יצא נפלא מניסיון ראשון. המירקם אוורירי ורטוב בעת ובעונה אחת. הטעם טוב אין צורך להמתיק.
יצאה עוגה טובה.
שבת שלום לך,יקרה.
המראות והריחות מלווים אותי כל חיי.
תודה על תגובתך. אנא ספרי לנו בקהילת האוכל כשתנסי את המתכון על הבאים בשעריך.