5 דרכים יצירתיות להתקרר

חם. כמה חם? מאוד. אז מה עושים חוץ מלהדליק מזגן ולחכות לסתיו? מחפשים רעיונות יצירתיים שיאפשרו לנו להתקרר. בריכה וים הם החשודים המיידים אבל יש עוד כמה דרכים שיאפשרו לכם לשרוד בטמפרטורה הנוכחית, ולעשות את זה בסטייל:
1. קוביות קרח בטעמים. זה גם יפה, גם יעורר קריאות התפעלות מהאורחים וגם נותן עוד בוסט קטן של טעם לכל משקה. הרעיון: בזמן הכנת הקרח, יש להטמין בכל קובייה הפתעה מרגשת – עלה נענע, חצי ענב סגול, פרוסת מלפפון דקיקה, גרגר פטל או קליפת לימון מסולסלת. כמה פשוט, ככה מתוחכם - רק להקפיא ולהגיש. הולך מצוין עם לימונדה או תה קר ביתי.
בכל קוביה הפתעה מרגשת וקפואה. צילום: Shutterstock
2. ספריי מים. פשוט, מרענן ונפלא לעור הפנים. כל מה שצריך זה לרכוש מיכל התזה (כזה שמשמש למילוי שמן, למשל), להוסיף מים, קרח ואם ממש בא לכן – כמה טיפות שמן אתרי שאתן אוהבות את הריח שלו. יצאתן מהבית? קחו איתכן בתיק את מיכל ההתזה והתרעננו מדי פעם על ידי התזת מים על הפנים ועל הזרועות. גם נעים, גם ריחני וגם שומר על הלחות.
3. מניפה. פעם מניפות היו שייכות לדודות טרחניות או מנגד, לנשות האצולה. אבל דווקא בשנים האחרונות המניפה חוזרת למרכז הבמה והפעם – בסטייל. ניתן היום למצוא שלל מניפות עץ יפות שישלימו את המראה של הדיווה שתמיד רציתן להיות. זה באמת נעים ומאוורר, שימושי מחוץ לבית ובגדול – פריט מנצח. גברים, אם יש לכם אומץ אתם בהחלט יכולים להצטייד באחת בעצמכם.
לנפנף ולפנטז על הסתיו. צילום: Shutterstock
4. אכלו חריף. לא במקרה המזון החריף מגיע מארצות חמות. החריף גורם להזעה מרובה והזעה מקררת אותנו, כך שכדאי לאכול אוכל חריף כשחם. בנוסף, אוכל חריף מעודד שתייה מרובה (מצוין כמובן בימים חמים אלה) וגם מעורר באופן כללי, מה שטוב במיוחד לשעות החמות והמעייפות של הקיץ. תיבול חריף גם מסייע לשמור על המזון ונוגד חיידקים, כך שכולם מרוויחים. קשה לכם עם צ'ילי, סחוג ושאר תבלינים חריפים? אכלו פיקנטי, גם טוב. בתיאבון.
טעים, טרי ומרענן. סורבה מנגו בהכנה ביתית, צילום: Shutterstock
5. גלידה ביתית. גם בריא יותר, גם מאפשר לשלוט בכמות הסוכר והרכיבים וגם טעים, טרי וסופר פשוט וקיצי. מושלם כקינוח, כהפתעה לנכדים (ועם תוספת של סוכריות צבעוניות, בכלל) או סתם לאחר צהריים במרפסת, עם עצמכם ופינוק מתוק.
רוצים מתכון? בבקשה:
גלידת מנגו ביתית:
המצרכים (8-10 מנות):
3-2 מנגו קלופים וחתוכים (או קופסת מנגו קפוא אם נוח לכם יותר)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
ההכנה:
1. טוחנים את המנגו בבלנדר או במעבד מזון, מוסיפים את אבקת הפודינג ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
2. מקציפים את השמנת המתוקה, מקפלים את הקצפת לתוך תערובת המנגו.
3. מעבירים את התערובת לקעריות אישיות, ומקפיאים.
* אפשרות לתוספת מעל: קוביות מנגו טריות, עלה נענע לקישוט, קצת חלבה, סוכריות או כל דבר מפנק העולה על רוחכם.
שורף, אבל נעים: כל הסיבות לאכול חריף
כנסו לגלות: האם אתם חכמים בשמש?
הגאדג'טים שיהפכו את הקיץ לנסבל יותר
הכי טובה ומשובחה: מתכונים לגלידה ביתית
ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...
מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...
מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...