חזרה למגזין אוכל

5 מתכונים קיציים, קלילים ומשמחים

בימי הקיץ החמים אין לנו חשק לעמוד שעות במטבח המהביל, וגם לא לאכול ארוחות כבדות ומכבידות. אז מה כן? סלטים קלילים (אבל מעניינים!) עם תוספות מיוחדות, קינוחי מוס מענגים וגם מרק – ובתנאי שיהיה קר. 5 מתכונים שכיף להכין בעונה החמה, ועוד יותר כיף לאכול
מאת חני יודל 17/08/20
5 מתכונים קיציים, קלילים ומשמחים
טעים, מרענן, משביע ובריא (צילום: shutterstock)

 

בקיץ הסלטים והארוחות הקלילות מחליפים את המנות הכבדות של העונה הקרה, אבל כשאנחנו מדברים על סלט אנחנו לא מתכוונים לסלט ירקות ישראלי או לסלט ערבי קצוץ דק, שכבודם במקומם מונח, אלא לסלט עשיר, שיש בו גם חלבון כמו עדשים או גבינה טובה, וגם פחמימה מורכבת כמו בטטה. סלט כזה יכול בקלות להוות ארוחה שלמה, בריאה ומשביעה בימים אלה. ותתפלאו, גם מרק יכול לרענן בקיץ – כשהוא מגיע קר עם ירקות וצמחי תבלין שנחשבים מקררים על פי הרפואה הסינית, כמו מלפפון ונענע. אבל למה להכביר במילים – לפניכם 5 מתכונים מושלמים לקיץ שעושים את העבודה.

 

מרק אבוקדו, מלפפון ונענע קר

 

צילום: הדס ניצן

 

מצרכים:

1 אבוקדו קלוף וללא גלעין

מיץ מחצי לימון סחוט

1 מלפפון קלוף

1 פרוסת לחם לבן (בלי החלק הקשה)

1 שן שום קטנה

6 עלי נענע קצוצים

1/2 כוס מים קרים

2 כפות שמן זית

קורט מלח, קורט פלפל
 

ההכנה:

1. טוחנים את האבוקדו והמלפפון בעזרת בלנדר ידני לכדי מחית. מוסיפים את הלחם והשום וטוחנים שוב.

2. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, מעט מלח ופלפל וטוחנים שוב.

3. מוסיפים את המים תוך כדי טחינה עד לקבלת המרקם הרצוי.

4. מוזגים לכוסות רחבות, מפזרים מעל עלי נענע קצוצים ומגישים קר.

* הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד מקלות מלוחים או בייגלה.

 

המתכון באדיבות אבוקדו גרנות

 

סלט פטה וארטישוק

צילום: גליה אבירם

 

מצרכים:

1/2 ראש חסה אייסברג קרועה ביד (כ-500 גרם)

250 גרם מיקס עלי בייבי

1/2 פלפל אדום קלוי בלי קליפה, חתוך לרצועות

1/2 פלפל צהוב קלוי בלי קליפה, חתוך לרצועות

1/4 בצל סגול חתוך לרצועות

5 עגבניות שרי חצויות (עדיף צבעוניות)

150 גרם גבינת פטה בקר

20 גרם (כף) צנוברים קלויים

10 זיתי קלמטה ללא חרצנים

מעט פטרוזיליה קצוצה

3 יחידות ארטישוק חתוך לרבעים

לרוטב שמן זית ומיץ לימון:

1/3 כוס מיץ לימון טבעי

2/3 כוס שמן זית כתית מעולה

1/3 שן שום טרייה

4 עלי נענע

1/2 כפית מלח  

 

ההכנה:

1. ראשית מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר או במעבד מזון.

2. להכנת הסלט: מכניסים לקערת ערבוב את כל הירקות, הזיתים והחסות. מטבלים ברוטב שהכנו לפי הטעם, מערבבים בעדינות כדי לא לפצוע את החסות או את הירקות.

3. בצלחת הגשה עמוקה מסדרים את החסות עם הירקות והרוטב, ומגרדים בעזרת פומפייה את גבינת הפטה. מעליה מניחים את הארטישוק החצוי. מקשטים את הסלט בצנוברים קלויים ומעט פטרוזיליה קצוצה.

 

המתכון באדיבות השף הראשי של רשת מסעדות ההמבורגרים BBB, אילן פנחס

 

סלט עדשים גלילי

 

צילום: אינס ינאי שילת

 

מצרכים:

15 כפות של עדשים שחורות מבושלות

2 כוסות קוביות בטטה אפויות

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ

לרוטב:

1 כף סילאן

מיץ משני לימונים גדולים

1 כפית כמון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

6 כפות שמן

להגשה: גרעיני חמנייה

 

ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הסלט.

2. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים בצורה שווה על הסלט. מפזרים גרעיני חמנייה מעל.

 

המתכון באדיבות היועצת הקולינרית אינס ינאי שילת, רשת מלונות מטיילים

 

סלט סלק צלוי, נענע ופרמז'ן

 

צילום: יח'צ

 

מצרכים:

5 סלקים קטנים (רצוי באותו הגודל)

5 כפות שמן זית

קורט מלח גס ופלפל שחור גרוס

100 גרם גבינת פרמז'ן

חופן עלי נענע שטופים

מיץ מחצי לימון

 

ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. שוטפים את הסלקים ומקלפים בעזרת קולפן.

3. חותכים את הסלקים לשמיניות, מתבלים ב-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.

4. מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ- 60 דקות (עד שהסלק מתרכך).

5. מוצאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.

6. מערבבים בקערה את הסלק עם עלי הנענע, ומוסיפים את מיץ הלימון עם עוד 2 כפות שמן זית.

7. מעבירים לקערת הקשה ובעזרת הקולפן מגרדים את גבינת הפרמז'ן

 

המתכון באדיבות השף בני פרי, זיתא

 

מוס אננס טרופי מרענן

 

צילום אילוסטרציה: Shutterstock
 

מצרכים: 

3 חלמונים

100 גרם אבקת סוכר

1 פחית חלב קוקוס

15 גרם ג'לטין

200 גרם אננס משומר או טרי, חתוך דק

1 מיכל שמנת להקצפה

לקישוט: קצת קוקוס טחון (או שתי רצועות קוקוס)

להרכבת המנה: עוגיות (לא משנה מאיזה סוג)

 

ההכנה:

1. מרתיחים את חלב הקוקוס. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב, שלא יהיו גושים. מצננים.

2. מקציפים את השמנת.

3. טוחנים את האננס במעבד מזון.

4. מקציפים את החלמונים עם אבקת הסוכר.

5. מערבבים הכל יחד.

6. מרכיבים את המנה: טוחנים עוגיות (לא משנה מאיזה סוג) דק דק.

7. לכוסיות אישיות מוזגים שכבה ראשונה של עוגיות טחונות, מעליה את הבלילה, ומעל – קישוט של רצועות קוקוס או קוקוס טחון. 
 

המתכון באדיבות פנינית היימן, "אירועים וטעמים בחותם אישי"


קציצות לקיץ: 4 מתכוני קציצות קלילים

העיקרית, הסלטים והקינוח: 5 מתכונים מעניינים עם טחינה

מחפשים אוכל מהיר ופשוט? לכו על טורטיות

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

0  תגובות  אהבו

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מהונגריה באהבה: מתכוני גולאש מושלמים

אפשר לאכול אותו עם כף ולפעמים גם עם מזלג, כי בעוד שבכל העולם הוא מוגש כנזיד, בהונגריה שם הומצא הוא בכלל מרק....

לקריאת הכתבה
סופגניות או לא להיות

 

גם אם השנה אנחנו לא חוגגים את חנוכה עם הנכדים (קורונה, לכי כבר), אי אפשר לעמוד בפיתוי של סופגנייה חמה...

לקריאת הכתבה
מהקלאסית ועד הבשרית: 4 מתכוני לביבות

לביבה היא אחת מאבני היסוד של חג החנוכה, ובגרסה הבסיסית שלה היא מכילה תפוחי אדמה מטוגנים עם בצל בשמן עמוק,...

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה