חזרה למגזין אוכל

ארטיק, סורבה או גרניטה: כך תכינו בבית

אין כמו מקפא קר וטעים כדי להצטנן בימי הקיץ החמים, ואם אפשר להכין אותו בבית ולשלוט על הרכיבים, על הקלוריות ועל המתיקות – מה טוב. 4 מתכונים בריאים לארטיקים, גרניטות ומקפאים ביתיים
מאת לין לוי 30/07/19
ארטיק, סורבה או גרניטה: כך תכינו בבית
לצנן את עצמכם מבפנים בקלות. וזה גם טעים. (צילום: shutterstock)

 

מקפא או גרניטה, ארטיק או סורבה - לא משנה איך תקראו להם, הם יעזרו לנו לעבור בשלום את חום יולי-אוגוסט. במידה שמכינים אותם בבית, מובטח לכם שזה גם יהיה מרענן ונטול חומרים משמרים, ושהאורחים הצעירים (הנכדים שמבקרים הרבה בתקופה החמה) ייהנו מממתק בריא. מכיוון שהם קלים להכנה, אין סיבה שלא תנסו אותם בבית.

אז איזה סוג מקפא חביב עליכם? להודים יש את הקולפי -  גרסה לגלידה, רק נטולת ביצים. לצרפתים יש את הפרפה שעשוי מסירופ סוכר, ביצים ושמנת, וגם סורבה שהוא מקפא עשוי רסק פירות (מתכון בהמשך הכתבה). האיטלקים אוהבים את הזוגוטי - עוגת גלידה קפואה וגם את הגרניטה (מתכון בהמשך הכתבה), שהוא קינוח ברד קיצי מושלם.

בישראל יש לנו את הארטיק ואת המקפא, שהם ככל הנראה הגרסאות הכי פשוטות וזמינות לקינוחים קיציים מרעננים ומצננים. ועכשיו, למתכונים:

 

גרניטה קארפוזי (ברד אבטיח)

 

צילום: דן פרץ

 

מצרכים (ל- 8-10 מנות):

300 מ"ל מים

150 גרם סוכר (3/4 כוס סוכר)

600 גרם אבטיח חתוך לקוביות ללא גרעינים

30 מ"ל 2( כפות) מיץ לימון

 

ההכנה:

1. מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר ומניחים בצד עד שיתקררו.

2. כשהסירופ קר מוסיפים את האבטיח והלימון וטוחנים היטב בבלנדר.

3. מקררים לפחות שעתיים במקרר לפני שמכניסים למכונת גלידה (אם יש בבית) או למקפיא הביתי.

 

המתכון באדיבות צביקי אשת, מסעדת ״גרקו״

 

מקפא טחינה ופירות יבשים

 

צילום: איליה מלניקוב

 

מצרכים (ל-8 מנות):

300 גרם טחינה גולמית

150 גרם סילאן

150 גרם תערובת פירות יבשים (משמשים, תמרים, צימוקים)

100 גרם תערובת שקדים ואגוזי מלך קצוצים

150 מ"ל חלב קוקוס

להגשה:

פרי כלשהו מפירות העונה – 2 לכל מנה

שערות חלבה סילאן ופיסטוקים קצוצים

 

ההכנה:

1. טורפים במטרפה את חלב הקוקוס, הסילאן והטחינה הגולמית במשך 2 דקות.

2. מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.

3. יוצקים לתבנית אינגליש קייק מחופה בניילון נצמד או לתבנית סיליקון ומעבירים למקפיא, להקפאה של 8 שעות לפחות.

9. לפני ההגשה: פורסים את המקפא לפרוסות דקות ומגישים בצלחות אישיות.

10. מעטרים בפירות, מעט שערות חלבה, סילאן ופיסטוקים.

 

המתכון באדיבות השף אביב משה עבור פרויקט ״סוכר 2״

 

ארטיק פירות

 

צילום: גיא רודובסקי

 

מצרכים:

2 כוסות פירות טחונים (ניתן להשתמש במנגו, פירות יער, מלון, אבטיח, תפוח ירוק או כל פרי אחר שאוהבים).

3 כפות מי סוכר (הוראות הכנה בהמשך)

אם רוצים: כפית אלכוהול שאוהבים על כל 2 כוסות פירות, וכפית עשבי תיבול קצוצים כמו לימונית, נענע, מרווה או בזיליקום.

 

ההכנה:

1. מכינים את מי הסוכר: מרתיחים כוס מים, חצי כוס סוכר לבן וחצי לימון. מבשלים עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך, ומקררים.

2. טוחנים את הפירות והתוספות שאוהבים יחד עם מי הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד.

3. יוצקים לכלי מתאים ומקפיאים ל 24 שעות.

* רעיונות לשילובים מעניינים: מנגו ובזיליקום, אבטיח וודקה, מלון עם נענע וערק.

 

המתכון באדיבות שף גיא רודובסקי, מלונות פתאל באילת

 

סורבה מלון שיכור

 

צילום: שרית גופן

 

מצרכים (ל- 20-15 מנות):

½ שקית (7 גרם) ג'לטין

¾ כוס (180 מ"ל) מים קרים

כ-2 מלונים (650 גרם פרי נטו) חתוכים לקוביות

7 עלי נענע גדולים שטופים

¼ כוס וודקה איכותית

1 כף מיץ לימון

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כוס (200 גרם) סוכר

לקישוט: עלי נענע, ענבים

 

ההכנה:

1. מניחים את הג'לטין ורבע כוס מים בקערה קטנה ומשהים כ-5 דקות, עד שהג'לטין ספח את כל המים ונראה "ספוגי".

2. מניחים את המלון, הנענע, הוודקה, מיץ הלימון והקליפה המגוררת בבלנדר או במעבד מזון ומרסקים לנוזל סמיך.

3. מניחים בסיר את הסוכר וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים רק עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ צלול. מסירים מהאש. מוסיפים את הג'לטין לסירופ הסוכר ובוחשים עד שהוא נמס לחלוטין.

4. שופכים באיטיות את הסוכר ג'לטין אל רסק הפרי ומעבדים יחד לתערובת אחידה. מעבירים לכלי עם מכסה, סוגרים ומקפיאים כ-12 שעות.

5. מוציאים מהמקפיא, מעבירים לבלנדר ומרסקים כדקה. מחזירים לכלי ומקפיאים 3 שעות לפחות.

6. מגישים בכוסות ומקשטים בעלי נענע ובענבים.

 

המתכון באדיבות מירי ארזי מרשת "מתוקה"

 

מתכונים מרעננים עם פירות הקיץ

למה כדאי לכם לאכול שזיפים (ומתכון נפלא)

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

המרענן הרשמי של הקיץ: נענע

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 
0  תגובות 1 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

הרבה יותר מקובה: מתכונים מהמטבח הכורדי
כשמדברים על אוכל כורדי, הדבר הראשון שעולה לראש הוא קובה – אותה קציצה טעימה ומפורסמת שאפשר להכין בגרסאות...
לקריאת הכתבה
עונת המלפפונים
  עונת המלפפונים נחשבת בשיא הקיץ, אבל גם עכשיו אפשר למצוא מלפפונים עסיסיים וטעימים, מלאי מיץ וגרעינים....
לקריאת הכתבה
מה אוכלים בסוכה? טאפאס!
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה