יום פסטרמה

המילים "אוכל בריא" לא מעוררות בי תיאבון ועם כל הכבוד לבריאות, אני אוהבת את האוכל שלי טעים, גם אם לא תמיד בריא. כמו טנצר, גם אני אוהבת פסטרמה, גם בתוך כריכים וגם לנשנוש סתם. לכן, כשקיבלתי לטעימה את הפסטרמה של זוגלובק, קצת עיקמתי את האף, אבל בגלל שאני תמיד סקרנית, החלטתי לנסות בכל זאת כאילו, מה כבר יכול לקרות?
הופתעתי. זה היה ממש טעים. לפסטרמה הודו על לבנים, היה טעם של עוד. המרקם של פרוסות הפסטרמה, היה מרקם נעים ואכיל, לא צמיגי כמו שכמה פסטרמות אחרות שטעמתי. אפילו שזאת הייתה פסטרמה דלת שומן, הדלות לא הורגשה במוצר עצמו. שאלתי כמה חברים מה הכריך המועדף עליהם ולכל אחד הייתה תשובה אחרת, אז שיקללתי והכנתי בעצמי.
קודם כל הכנתי מיונז, אחרי שקראתי את הרכיבים במיונז הקנוי, הגעתי למסקנה שאכין בעצמי, המיונז שאני מכינה הוא אמנם קצר ימים, אבל מצד שני הוא טעים. להכין מיונז זה נורא פשוט. שלושה חלמונים, חצי כוס שמן זית, לבלנדר, תוך כדי להוסיף כל מה שטעים, אני הוספתי שום ולימון ומלח.
את המיונז מרחתי בשכבה דקה על פרוסת לחניה שחורה, הנחתי עליה זיתים שחורים (קלמנטה), הוספתי פרוסות עגבניה (שקילפתי) חסה, ובנדיבות פרוסות פסטרמה "הודו על לבנים" יצא טעים רצח!
את הדקדקים אפשר וגם מאוד טעים לאכול כנשנוש ישר מהקופסא בליווי קרקרים או גריסיני, טבולים ברוטב חרדל, דבש,טיפה סויה וקצת צ'לי מתוק מול הטלוויזיה.
הפסטרמות דלות השומן של זוגלובק טעימות מאוד וגם מומלצות.