4 מתכונים מפתיעים מקופסאות שימורים

קופסאות שימורים לא נועדו רק לשם הישרדות, ומתברר שעם קצת יצירתיות אפשר להכין מהן פטה, מרקים, קציצות, שניצלים ואפילו קינוח מפנק. צריך רק לפתוח את הראש, להעביר את תכולת הקופסה לקערה כדי לשכוח מאיפה זה הגיע ו… ליהנות מארוחה טובה. אז אם גם אתם אגרתם שפע של קופסאות שימורים לימי ההסגר, לפניכם הצעה לארוחה מלאה המורכבת ממנה ראשונה, מרק, עיקרית וקינוח, שעשויים כולם מקופסאות שימורים.
לפתיח: ממרח בטעם פטה כבד
צילום: ענת פייזר
מצרכים:
2 בצלים סגולים קצוצים
1.5 כוסות אפונה מקופסת שימורים
1 כוס אגוזי מלך
קורט מלח
שמן קוקוס לטיגון
ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים במעט שמן קוקוס עד להזהבה.
2. מכניסים את כל החומרים כולל הבצל המטוגן לבלנדר ומעבדים על לקבלת מרקם חלק.
המתכון באדיבות ליבי לוי, יועצת לתזונה בריאה
למנה ראשונה: מרק שעועית עם קלוצקות
צילום: אפרת מוסקוביץ
מצרכים:
1/2 קופסת שימורי שעועית ברוטב עגבניות
1/2 קופסת שימורי שעועית צ’ילי מקסיקני חריף
4 כוסות מים
3 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל
לקלוצקות (בצקיות שצפות במרק):
1 ביצה
כף מים
4 כפות קמח
ההכנה:
1. מרתיחים את שימורי השעועית עם המים, הרסק והתבלינים בסיר.
2. שופכים את כל מרכיבי הקלוצקות לתוך קערה ומערבבים היטב.
2. שופכים את הבלילה של הקלוצקות לתוך המרק הרותח תוך כדי ערבוב הבלילה בתוך המרק בעזרת מזלג.
3. מבשלים עשר דקות על אש קטנה ומגישים.
המתכון באדיבות אפרת מוסקוביץ, בעלת הבלוג ״איך להרשים את חמותך״
לעיקרית: "שניצלונים" טבעוניים מלבבות דקל בשימורים
צילום: Shutterstock
מצרכים:
1 קופסת שימורים של לבבות דקל
1/2 כוס קמח
3/4 כוס מים
כף חרדל
מעט אבקת שום
גרידת לימון
פירורי לחם
קורט כמון
קורט מלח
אם רוצים שדרוג: נענע מיובשת
ההכנה:
1. פורסים את לבבות הדקל לעיגולים של חצי ס"מ בערך.
2. מכינים בלילה מהקמח, המים, החרדל, המלח ואבקת השום ומערבבים עד שהבלילה חלקה ובמרקם של טחינה מוכנה.
3. מכינים קערה עם פירורי הלחם, גרידת הלימון והכמון.
4. טובלים את פרוסות לבבות הדקל בבלילת הקמח, ואז מצפים בפירורי הלחם ומטגנים.
המתכון באדיבות השפית בת עמי בוזגלו, בעלת מיזם אירוח ביתי ״לליה - אוכל טבעוני מפתיע״
ולקינוח: טרייפל אנגלי
צילום: פנינה וולינסקי
מצרכים (ל- 12 מנות):
2 עוגות בחושות מוכנות (קנויות) בטעם תפוז חתוכות ל-12 פרוסות
2 קופסאות שימורים (כל אחת 475 גרם) של קוקטייל פירות ללא נוזלים
2 חבילות ג'לי בזק בטעם תות, מוכנות עפ"י הוראות היצרן
2 חבילות פודינג וניל, מוכנות עפ"י הוראות היצרן
1/4 כוס ליקר תפוזים
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
ההכנה:
1. מרפדים תחתית של קערה עמוקה מזכוכית בכמה פרוסות מהעוגה.
2. מטפטפים טיפות מליקר התפוזים על פרוסות העוגה כדי להרטיבן קלות.
3. מניחים מעל 1/3 מכמות קוקטייל הפירות, עליהם מניחים 1/3 מכמות הפודינג ומעליו 1/3 מכמות הג'לי המוכן.
4. חוזרים שוב על אותה צורת הנחה: פרוסות עוגה, מעט ליקר, פירות, פודינג וג'לי, עד שהכל נגמר.
5. בקערת מערבל מזון מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ויוצקים מעל השכבה העליונה.
6. מכניסים למקרר ל- 24 שעות.
המתכון באדיבות השפית דבי מצקין, מחברת הספר "ליפול או לעוף"
הראשון בבידוד: עושים כבוד לחציל
יופי טופו: מתכונים מנצחים עם טופו
הצטרפו לקבוצת האוכל של מוטק'ה







אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...