בעלי חיים מתקבלים בשמחה
|
צילום: Shutterstock
המעבר לבית אבות או לבית דיור מוגן איננו קל, כשמאחור נשארים הבית רווי הזיכרונות, הסביבה המוכרת, השכנים והחברים. לפחות את הפרידה הכואבת מהכלב, החתול או התוכי האהובים אפשר היום לחסוך. בתי דיור מוגן רבים באירופה ובארצות הברית מתירים היום להכניס חיות מחמד, והמגמה מגיעה גם אלינו.
מיזם חדש בשם "יש כניסה לחיות" של אשל- ג'וינט ישראל, המשרד לאזרחים ותיקים והמשרד להגנת הסביבה מציע תו תקן מיוחד למוסדות שיאפשרו לדייריהם להמשיך את החיים לצד חבריהם הטובים ביותר.
לדברי השר לאזרחים ותיקים, ח"כ אורי אורבך, חשוב לזכור שהמעבר לבית אבות מלווה לא פעם בתחושה של פגיעה בעצמאות. לקיחת חיית המחמד היא פגיעה נוספת, שאותה עלינו למנוע. השר להגנת הסביבה, ח"כ עמיר פרץ, קרא למנהלי המוסדות להצטרף ליוזמה. "בידי הנהלת המוסד הכוח לשנות את המצב, להיטיב עם הדיירים ולעשות שימוש במגמות עכשוויות לטיפול במבוגרים. אנו מזמינים את כלל המוסדות להתגייס למען מטרה זו, ובכך לסייע בשיפור איכות חייהם של הדיירים".
לדברי ליזה אמויאל, מנהלת המיזם, אין ספק שהכלב או החתול האהובים יכולים להקל את חבלי הקליטה של הדייר בביתו החדש ולתרום לאיכות חייו. "מחקרים מוכיחים שחיות מחמד, שיש להן חלק רגשי משמעותי בחיים, עוזרות בשיפור התפקוד של מטופלים בכלל ומבוגרים בפרט. הצער של הפרידה הכפויה מהכלב האהוב מקשה עוד יותר את ההסתגלות לחיים החדשים, ותפקידנו כגוף שמפתח שירותים, למצוא פתרונות למצוקה הזאת".
גם דיירים שלא הביאו איתם כלב מהבית יכולים לצאת נשכרים מנוכחות בעלי חיים, גם כשהללו רק מבקרים. "נוכחות של בעלי חיים הופכת את המקום לביתי יותר, יוצרת עניין ותעסוקה ומאפשרת מגוון של חוויות ופעילויות", אומרת אמויאל. "הכלב או החתול הם גם נושא לאינטראקציות חברתיות ולשיחות, ותמיד אפשר למצוא בהם נחמה ושלווה ברגעים של בדידות או עצב. גם לנכדים זאת אטרקציה שיכולה להביא אותם לבקר יותר".
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
על פי דף התוכנית באתר אשל ג'וינט, כלב מחונך יכול להתאים לכל מוסד, ולמעוניינים מוצעת תוכנית לליווי באימוץ ובקליטת כלב בבית אבות. בכוחה של הנהלת המוסד להחליט האם הכלב ישוכן בחצר או בחדרו של הדייר, האם יוכל להגיע לחדר האוכל או להשתתף בפעילויות השונות.
לפרטים נוספים ולתמיכה - רעות אשל, טלפון: 1700700204, http://www.reutheshel.org.il/
עוד על חיות מחמד: |
הוזמנתי ללילה במלון שומאכר בחיפה, מלון בוטיק חמוד ומיוחד בעיצובו, למבוגרים בלבד (זה אומר שלא תמצאו כאן...
הדבר הראשון ששמים לב אליו כשנכנסים למלון "בריאה" בגלבוע, מעבר לנוף המשגע, הוא השקט. שקט נעים, שעוטף אותך מכל...
צמחים, כמו ילדים וכל אורגניזם חי אחר, זקוקים לטיפול מסור כדי שיגדלו. נעים לגור בבית עם עציצים, הם גם יפים...
יוזמה מבורכת
לכל אלרגיים למינם- איתכן פיתרון בקומה ניפרדת / קומת כניסה לובי שתהיה עבור אלו שאיתם את החיות מהבית.