חזרה להחיים הטובים

יתרונות הספר האלקטרוני

הוא זול בהרבה, אקולוגי, קל לנשיאה לטיולים, ניתן לרכוש דרכו ספר בשניות בלי לצאת מהבית ועוד. קריאה אלקטרונית, לא מה שחשבתם
עדי כץ 04/03/15
יתרונות הספר האלקטרוני
(צילום: Shutterstock)

 

לחוויה של קניית ספר חדש אין תחליף: הריח של הדפים, העיצוב של העטיפה וההבטחה שנמצאת עמוק שם בפנים למסע משותף ומרתק של הקורא עם ספרו. הספרים המודפסים לא ייעלמו מהעולם כל כך מהר, אך לצידם תופסים מקום מכובד לא פחות גם הספרים הדיגיטליים, אלו שניתן לקרוא אותם בעזרת מכשיר מיוחד לקריאה דרך מסך. אין להם את ההוד וההדר שיש לספרים המודפסים, אבל מכמה יתרונות בולטים שלהם כבר לא ניתן להתעלם:
 

הם זולים יותר לסופר ולמו"ל, אקולוגיים יותר, ללא השימוש בנייר והצורך בהדפסה, בעימוד, באחסון ובשינוע ולכן עולים הרבה פחות גם לקורא. בנוסף, זוכה הקורא הדיגיטלי בנגישות לספרים מכל העולם בלי לצאת מהבית, בחיסכון במקומות אחסון על המדפים ובנשיאה קלה של כל הספרים גם יחד במכשיר אחד - חשוב במיוחד למי שמטייל או מרבה בנסיעות.

 

 קריאה אלקטרונית בקינדל של אמזון: קל יותר, אקולוגי יותר וזול יותר

 


הספרים הדיגיטליים הראשונים פותחו בשנות ה-70 של המאה ה-20 ועם התפתחות האינטרנט, כשהתאפשרה העברת קבצים אלקטרוניים בין משתמשים שונים, תפוצתם גדלה. עם הזמן החלו מו"לים להעדיף את השיטה הקלה והחסכונית הזו להוצאת ספרים חדשים, ספריות החלו להציע מספריהן בפורמט הדיגיטלי (כשלעתים נסרקים הספרים המקוריים ומועלים כפי שהם, כולל סימני הזמן) ונבנו אתרי אינטרנט המציעים ספרים אלקטרוניים בנושאים שונים.

 

ספרים דיגיטליים החלו עד מהרה להופיע גם בעברית, בהם ספרי קריאה, ספרי ילדים, ספרי לימוד ואפילו ספרי קודש וקמו ברשת אתרים המשווקים אותם, כמו "מנדלי מוכר ספרים ברשת", evrit, אינדיבוק, eספרים ועוד.


 

"ספר אלקטרוני עולה כרבע מספר מודפס"

 

לדברי אבי ליפשיץ, מנכ"ל הוצאת "סגול" המוציאה לאור ספרים אלקטרוניים בעברית ובאנגלית, שוק הספרים האלקטרוניים כבש כבר לפני כמה שנים את ארה"ב ואירופה וחי ובועט גם בישראל. "נכון שאנחנו עדיין קשורים לדפי הספר המודפס ולריח הנייר ולספרייה הגדושה בספרים, אבל העתיד נמצא בפורמט האלקטרוני. כמו שנעלמו התקליטים, הדיסקים וקלטות הווידיאו לטובת קבצי מחשב, כך לגבי הספרים".
 

 מה היתרונות של הפורמט האלקטרוני כשמדובר בספרים?

 

 "קודם כל המחיר. העלויות של הוצאת לאור של ספר אלקטרוני ושל הרכישה שלו לצורך קריאה, מגיעות לשליש או רבע מאלה של ספרים מודפסים. תחום ההוצאה לאור נמצא בימים לא קלים כבר תקופה ארוכה. חוק הספרים טרף את הקלפים והוצאות לאור קרסו, מחירי הנייר גבוהים ובחנויות הספרים יש תחלופה מהירה.”

 

 

 

ספר בתוך מכשיר: אפשר לקחת אותו לכל מקום

 

 

"כשעלות ההוצאה לאור של ספר אלקטרוני שפויה יותר, יותר יוצרים יכולים להרשות לעצמם להוציא לאור את ספרם ואם יראו כי טוב, יוציאו ספר נוסף ואולי סדרת ספרים. אוהבי הקריאה ירכשו ספר בעלות של כרבע מספר מודפס, לאחר שקראו פרק ראשון בחינם ורק אז החליטו האם לרכוש את הספר וכך ירשו לעצמם לקרוא הרבה יותר ספרים."

 

"בנוסף, בפורמט האלקטרוני יש זמינות מיידית בכל מכשיר. ניתן לרכוש ספר בשניות מהבית, לקרוא אותו ולשמור אותו בספריה האלקטרונית הפרטית. זה מתאים במיוחד לאנשים מבוגרים, בשל השליטה בגודל האותיות. הספרים מגיעים גם עם קישורים מעניינים לאתרים רלוונטיים, במקרה של ספרי עיון ואוטוביוגרפיות".

 

איזה מכשיר מתאים לקריאה אלקטרונית?


הדרך הנוחה ביותר לקרוא ספרים אלקטרוניים, היא באמצעות קורא ספרים אלקטרוני כמו "Sony Reader" של סוני, "Kindle" של אמזון שגרסאותיו האחרונות תומכות גם בעברית, או קוראי הספרים של PocketBook ו-Onix, שיש להם גם תפריט מלא בעברית.

 

 

sony reader, מכשיר הקריאה של סוני
 


יתרונם של המכשירים הללו הוא גודלם הנוח ומשקלם הקל, המסך שניתן לשלוט בכהותו, הרזולוציות הגבוהות והאפשרות להאיר את המסך ולקרוא בחושך, אך אין חובה לרכוש את המכשיר, שעלותו נעה בין כ-700 ל-2,000 ש' ויותר. ספרים אלקטרוניים ניתן לקרוא גם במחשב האישי או דרך אפליקציות ייעודיות לסמרטפון, הטאבלט והאייפד, כמו iBooks של אפל.  

 

עוד בפנאי

 

תגובות  1  אהבו 

כל מי שנכנס אל המו"ל - ויצא נימול (כדברי י"ח ברנר) יעמוד על התועלת שבחופש מנייר, שיש עמו קיצוץ עלויות ניכר, (אפשר לתת גם גט כריתות למוציא לאור, אבל זו כבר אופרה אחרת) וברכה ליערות הגשם ול...

כל מי שנכנס אל המו"ל - ויצא נימול (כדברי י"ח ברנר) יעמוד על התועלת שבחופש מנייר, שיש עמו קיצוץ עלויות ניכר, (אפשר לתת גם גט כריתות למוציא לאור, אבל זו כבר אופרה אחרת) וברכה ליערות הגשם וללקויי ראייה, היכולים לקרוא טקסט באותיות של קידוש לבנה.


כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

השקט שנשאר: חווית בריאות והתחדשות במלון "בריאה" בגלבוע

הדבר הראשון ששמים לב אליו כשנכנסים למלון "בריאה" בגלבוע, מעבר לנוף המשגע, הוא השקט. שקט נעים, שעוטף אותך מכל...

לקריאת הכתבה
עציצים למתחילים: הצמחים שלא תצליחו להרוג

צמחים, כמו ילדים וכל אורגניזם חי אחר, זקוקים לטיפול מסור כדי שיגדלו. נעים לגור בבית עם עציצים, הם גם יפים...

לקריאת הכתבה
טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה